U

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U

logo-dizajn-U1Umbro

Braća Hamfri su 1924. godine otvorili firmu za proizvodnju sportske odeće. Logo se sastojao iz dva dijamanta koji predstavljaju osnivače, braću Harolda i Valasa Hamfrija.

 

Logo-Dizajn-U2Uncle Ben

Američka kompanija Coverted Rice Inc. iz Hjustona je tokom 1943. trgovala pirinčem visokog kvaliteta. Etiketa, ime i logo bili su zasnovani na priči o lokalnom farmeru Ujka Benu, čiji zasadi pirinča u okolini Hjustona behu održavani sa velikom ljubavi i pažnjom u cilju dobijanja što kvalitetnije žetve. Budući da se nikada nije pojavio autentičan snimak ove plantaže očito je da se radi o fiktivnom karakteru.

 

Logo-Dizajn-U3Simbol jedinstva

Ovaj logo je proistekao iz nekih od najstarijih i najuobičajenijih simbola. Slika je spoj simbola Marsa (koji označava ratno božanstvo i muževnost) i Venere (ženstvenost, boginja ljubavi), čija upotreba je prvi put zabeležena oko 450 godina pre nove ere. I danas se ovi simboli često koriste da bi opisali vezu između muškarca i žene. U skorašnje vreme simboli su povezani  i prikazuju jedinstvo između dve ili više osoba u poslovnom okruženju. Simbol jedinstva demonstrira ljubav, poverenje, odanost i solidarnost.

 

Logo-Dizajn-U4UPS logo

Prvo izdanje logotipa čuvene pouzdane firme za ekpresnu isporuku pošiljki razvijeno je 1919. Originalna verzija prikazivala je orla kako nosi paket u svojim kandžama. Prvu izmenu logotip je doživeo nakon osamnaest godina, dodatkom štita sa ispisanim početnim slovima punog imena firme. Dizajner Pol Rand je 1961. godine kreirao novi logo u skladu sa skraćenim imenom kompanije. Sledeći redizajn desio se tokom 2002/2003 kada je agencija FutureBrand na braon površinu štita postavila novu 3D varijantu logotipa.