O

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U


logo-dizajn-obeygiantObey giant logo

Svetski priznati umetnik Šepard Feri je savremeni ilustrator/dizajner koji je iznikao iz skejting scene. Najpoznatiji je po kreiranju „AndrA© the Giant Has a Posse“ ulične kampanje koja se kasnije semantički i stilski razvila u Obey Giant Movement. Koncept kampanje bio je da kreira eksperiment u fenomenologiji. Šepard Feri stvorio je ikonički lik rvača kao dopunu ikoničkom brendu OBEY. Feri je slogan „OBEY“ koristio kao direktan omaž sloganima poreklom iz kultnog Karpenterovog filma They Live. OBEY pokret pokušao je da podstakne radoznalost i da navede ljude da preispitaju svoj odnos sa okruženjem. Obey Giant kampanja pozivala ih je da prekrivaju površine na javnim mestima kriptičnim posterima i nalepnicama sa OBEY GIANT logotipom. Kampanja je postala javno vidljiva kroz murale, stencil radove i velike postere prisutne u javnim prostorima na poleđini znakova i na napuštenim zgradama nasuprot komercijalnim prostorima poput bilborda i postera na autobuskim stajalištima. Danas se popularni Obey Giant logo i dalje umnožava na raznim proizvodima, od kućnih potrepština i dekora do odeće, suštinski šireći uticaj OBEY kampanje kroz ikonologiju zasnovanu na odanosti medijima i popularnoj kulturi.

Preuzmite logo u pdf formatu

 

logo-dizajn-omegaOmega logo dizajn

Proizvođač časovnika Omega, danas u vlasništvu Swatch grupe, firma je osnovana 1848. od strane Luja Branta. Ideju za ime Omega dao mu je bankar Anri Rikel, koji je Brantove časovnike opisao kao „poslednji stadijum savršenstva“, što je u skladu sa izborom poslednjeg slova grčkog alfabeta.

Preuzmite logo u pdf formatu

 

 

 

 

logo-dizajn-osborneOsborne

Dobro poznat i veoma popularan šeri nastao je na jugozapadu Španije. Tomas Ozborn, engleski trgovac vinima, ga je u početku samo prevozio još oko 1722. Danas je kompanija Ozborn jedan od najvećih proizvođača šerija i brendija na svetu. Nadaleko poznat logotip predstavlja koncept crnog bika koji stoji u patriotskom maniru Statue Slobode.

Preuzmite logo u pdf formatu