D

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U


logo dizajnDANONE LOGO DIZAJN

Početkom devedesetih godina prošlog veka kompanija Gervais Danone promenila je ime u skraćeno Danone. Ovu promenu pratila je i odgovarajuća intervencija na logotipu. Sam logotip zasnovan je na jakom istorijskom nasleđu kompanije, čije glavne vrednosti su čistoća i prirodnost. Logo u svom centru ocrtava dečaka zagledanog u zvezdu na nebu. Ova figura zapravo predstavlja Daniela, sina Isaka Karasoa, osnivača kompanije. Ime Danone potiče od dečakovog nadimka.

Preuzmite logo u pdf formatu

 

 

logo firmiDC COMICS LOGO DIZAJN

Kompanija DC Comics predstavlja ogranak giganata industrije zabave, Warner Bross Entertainment i American comic book. Inicijali DC vode poreklo od prvobitnog naziva firme „Detective Comics“, koje je preraslo u skraćenu verziju. Prvi DC Comics logotip pojavio se 1940. godine, u pitanju je bio mali jednostavni ispis „A DC Publication“. Već u novembru 1941. DC naslovi izlaze pod promenjenim logotipom, prvim sa belom pozadinom. Osam godina kasnije kružni logotip je unapređen tako da obuhvati zvanično ime firme – National Comics Publication. Kružno znamenje otišlo je u penziju početkom 1970. godine, zamenili su ga jednostavni DC inicijali ispisani u pravougaonom okviru zajedno sa naslovom publikacije. Sami inicijali predstavljeni su u „block like“ formatu, što će definisati i sve sledeće inkarnacije logotipa. Ipak tokom 2005. izdavač Betmena, Supermena i Wonder Woman junakinje, odlučuje da zameni stari ravni logo sa četiri zvezde, koji je bio u upotrebi još od sredine sedamdesetih. Nova verzija uključuje DC inicijale nasuprot saturnolikih prstenova renderovanih u 3D fazonu, sa jednom zvezdom zaostalom iz prethodnog dugotrajnog Milton Glejzerovog rešenja. Promena je osmišljena delom kao „face lifting“, delom kao marketinška strategija. Prvi strip sa novim logotipom pojavio se u radnjama 25. maja 2005. godine.

 

slogan-sloganiDOVE LOGOTIP

Danas jedan od najrasprostranjenijih i široko prihvaćenih brendova za negu kože u svetu, nastao je tokom pedesetih godina kada je Unilever želeo da razvije liniju proizvoda namenjenu vojnom osoblju. Mornarici je bila potrebna familija sapuna i deterdženata sposobna da se uhvati ukoštac sa solju, vetrom i peskom, kao i sa svim posledicama koje ovi agensi imaju na kožu. Sapun je ubrzo postao poularan i van mornaričkih krugova te kompanija rešava da ga pusti na tržište 1957. godine, pod imenom Dove. Ime asocira na goluba mira, što bi trebalo da podseća na prvobitnu namenu proizvoda.

Preuzmite logo u pdf formatu

 

 

 

slogan za kompanijuDr. OETKER LOGOTIP

Mladi farmaceut Dr. August Etker je proveo mnoge besane noći krajem XIX veka, u potrazi za lekovima koji bi olakšali tegobe pacijentima sa različitim poremećajima. Zahvaljujući njegovim posvećenim istraživanjima došao je do saznanja kako prašak za pecivo utiče na ubrzavanje i poboljšanje procesa pripreme najfinijih testa. Konstantnim uspešnim testovima došao je do količine praška potrebne za određenu količinu brašna. Tu količinu pakovao je u kesice na kojima se nalazio logotip čija svrha je u početku bila da naglasi marketinčki slogan: „Mudre glave koriste Dr. Oetker prašak za pecivo“. Crveno bela silueta inspirisana je kćerkom umetnika koji je oslikao logo, i ostala je prisutna na pakovanjima do danas. Ovaj logotip od svog nastaka pa sve do modernog doba predstavlja visoko kvalitetne proizvode namenjene pripremi raznovrsnih pekarskih i poslastičarskih đakonija.