P

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U


 

logo-dizajn-pepsiPepsi logo dizajn

Kejleb Bredam, mladi farmaceut iz Nju Berna u Severnoj Karolini, započeo je eksperimentisanje sa različitim vrstama napitaka oko 1893. Kao i mnogi apotekari njegovog doba mušterijama je služio osvežavajuće napitke koje je sam spravljao. Njegovo najpopularnije piće nazvao je „Bredov napitak“ i sastojalo se od gazirane vode, šećera, vanile, retkih ulja, pepsina i kola oraha. Ime Pepsi Cola kupio je 1898. za 100 dolara od propale konkurentske kompanije. U isto doba Bredamov komšija umetnik dizajnirao je prvi logotip za Pepsi Colu. Iznenađujuća popularnost novog napitka navela je Bredama da posveti svu svoju energiju razvoju Pepsi Cole u kompletan biznis. Tokom decenija Pepsi je imao svoje uspone i padove, ali je uspeo da postane jedan od svetski najpoznatijih brendova, zajedno sa rivalom Coca Colom. Vremenom je Pepsi logo prolazio kroz redizajne i modifikacije da bi danas izgledao kao trodimenzionalni globus sa ledenom pozadinom za ispis Pepsi. Oduvek je Pepsi bio jedan od najreklamiranijih gaziranih napitaka, tako da se znak urezao u svest potrošača širom planete toliko duboko da nema potrebe da bude praćen ispisom. Simbol govori sam za sebe.

 

 

 

 

 

 

 

logo-dizajn-philipsPhilips logo

Žerar Filips, mašinski inženjer, osnovao je ovu kompaniju još davne 1891. U početku je proizvodio lampe za rudnike uglja. Njegov brat Anton priključio se firmi 1895. i preuzeo sektor komercijalnih operacija, što je Žeraru ostavilo više prostora za fokusiranje na tehnički deo posla. Braća su napornim radom postali najveći evropski proizvođač lampi, prateći procvat i evoluciju industrije elektronike i osvetljenja. Filips logotip sastavljen je od tri talasaste linije i četiri zvezde koje zajedno simbolizuju upotrebu radio lampi i elektriciteta. Logo se u prvoj verziji pojavio 1925. da bi 1938. bio izmenjen u oblik približniji kružnici, sa imenom ispisanim boldovanim velikim slovima.

 

 

logo-dizajn-playboyPlayboy logotip

Hju Hefner je prvi broj popularnog muškog magazina predstavio 1953. Logotip oslikava zeca, što je posledica zabavnih seksualnih konotacija, i izgleda pomalo razigrano sa leptir mašnom. Hju je bio ubeđen da zec u smokingu izgleda podjednako šarmantno i zabavno. Već 1959. je brend bio toliko uspešan i poznat, da su pisma sa pogrešno napisanom adresom bez problema stizala na adresu magazina.

Preuzmite logo u pdf formatu

 

 

 

logo-dizajn-porshePorsche logo

Ovo je logotip koji predstavlja čuvenog proizvođača sportskih automobila. Nastao je 1952. kada je razvijan grb Porše porodice koji je mogao da bude upotrebljen i kao logotip. U dizajn su uključeni delovi grba Štutgarta, uz elemente iz lokalnog okruženja. Nakon registracije logo je primenjivan na haubama svih modela od 1957. do danas.

Preuzmite logo u pdf formatu

Pin It