Top 5 dizajn logotipa za film predstavljenih na strip takmičenju

Skoro svaki dolazeći film o superheroju predstavio je svoj novi logotip u San Dijegu. Predstavljamo vam one koji su najviše zaokupirali naše interese…
Mi se ne izvinjavamo vezano za to: opsednuti smo logo dizajnom i tipografijom na kreativnom blogu. Takođe smo opsednuti stripovima i filmovima, pa tako i svaki novi logo dizajn za strip film će uvek zaikupirati našu pažnju.

Bili smo zaista razmaženi ove nedelje, vezano za filmske logotipe, kao da ne postoji sutra. Evo, 5 onih koji su zgrabili našu pažnju.

 1.Avengers: Age of Ultron

dizajn logoa

 

 

 

 

 

 

 

Nastavak prošlogodišnjeg blokbastera Avengers Assemble o superherojima, sledeći film Osvetnici će preuzeti Ultrona, zlog, osećajnog robota u nepopustljivoj ljusci. Nastavak je logotip (gore), prilično je sličan svom prethodniku (ispod), ali sa promenom boje i malo grubljim izgledom.

dizajn logoa

 

 

 

 

 

 

Stari logo je malo glađi i sjajniji.

 2. Captain America

dizajn logoa

 

 

 

 

 

 

 

 

Novi logo: vojni šabloni sugerišu tešku bitku.

Prvi filmski poster za nastavak filma Captain America, imao je manji logotip, ali efektom matrice svog pravopisa, stigao je do novog logotipa (gore) , dajući tipografiju zemljanog izgleda na čvrstim metalnim efektima ranijeg dizajna(u nastavku). Ova promena naglašava zaplet novog filma, koji će predstaviti borbu policajaca, u svom bazičnom smislu dobrog i lošeg, koji se bori protiv titularnog zlikovca.  “Zimski vojnik”je stari prijatelj, još jedan čovek iz vremena, Bucky Barnes, sovjetski ubica tokom Hladnog rata.

 stari logo dizajn

 

 

 

 

 

 

Stari logo: klasični pristup tipografiji superheroja

 

 3. Thor: The Dark age

logo-redizajn

 

 

 

 

 

 

 

 

Novi logo: fantazija reflektuje prisustvo vilenjaka

Nastavak filma Thor iz 2011. videće Chris Hemsworthovog  boga groma kako se suočava protiv novog negativca Malekith (koga igra doktor iz Christopherovog odabira) i njegove rase Crnih Vilenjaka.

Novi logo je odstupanje od ranijih, čeličnih kreacija sada u službi zamršenih tekstura koje više odražavaju svet umetnosti i fantazije.

stari logo

 

 

 

 

 

 

Stari logo: originalni logo koji slavi dolazak Thora na srebrnom ekranu

4. Guardians of the Galaxy (Čuvari Galaksije)

logo

 

 

 

 

 

 

 

 

Niste čuli za njih, ali se Marvel nada da ćete ih voleti.

Voleli ste Avengers Assemble? Onda ćete sigurno voleti i Čuvare Galaksije. To je ono u šta se Marvel nada u svakom slučaju za svoj sledeći timski superheroj film.  Nijedan od njegovih likov nije dobro poznat publici koja čita stripove, ali filmskoj publici svakako jesu, uključujući John C Reilly, Djimon Hounsou i doktorku Karen Gillan, sokirajući strip publiku obrijanom glavom na panelu.

5. Superman/Batman movie

dizajn logotipa

 

 

 

 

 

 

 

 

To je BORBA! BORBA! BORBA!

Ok, ovo verovatno neće biti aktuelan logotip, ali slika podseća na onu koja je korišćena da bi se ilustrovala najveća strip contest objava i da će u nastavku Men of Steel odgovoriti na pitanje koje postavljaju generacije školske dece: Ko bi pobedio u borbi između Supermena i Betmena? Reditelj Zack Snyder, još uvek bezimenog filma, ne karakteriše Christian Bale-a kao Betmena, ali to jedva čekamo!

Pin It

Comments are closed.