Rajski logotip Halo Burgera

Logo-Dizajn-Halo-Burger1

 

Šta se dešava kada jedan od najstarijih lanaca prodavnica hamburgera u Sjedinjenim Američkim Državama bude kupljena od strane holding kompanije koja se bavi investicionim bankarstvom i industrijom nafte i gasa? Zvuči prilično sumorno. Halo Burger je lanac koji datira od 1923. godina i ima 15 lokacija u Mičigenu. Pomalo je iznenađujuće što je prodata, jer je delovalo da posluje sasvim zadovoljavajuće.

 

Halo je postavio standarde tako što je napravio ceo jedan “svet deluks hamburgera, napravljenih od sveže govedine na vrelom roštilju”. Logo-Dizajn-Halo-Burger2
U svakom slučaju dobra vest je da je jedan od stalnih ponuda menija, hamburger sa maslinama, nije na ugroženoj listi.

Logo-Dizajn-Halo-Burger3Raniji identitet je bio sastavljen iz dva dela reči: Halo Burger pod sloganom “Nebeski od 1923god” sa goveđom glavom ispod koja liže svoje usne.
U nekim varijantama signalizacije reč Hallo sadrži slogan “Tomas bez sumnje”, posvećeno osnivaču Bilu Tomasu. Redizajnom je uklonjeno Tomasovo prezime i pojednostavljen je izgled krave, što je prikazano na levoj slici i redizajn je prisutan i pogodan za društvene mreže.

 

Prethodni logotip je neupadljiv, tako da je retro izgled na novom logotipu dopadljiv, slaže se sa halo motivima i skreće pažnju sa hamburgera, pošto većina lanaca pokušavaju da prošire svoju ponudu van hamburgera. Nadamo se da Halo hamburger neće preterati sa ovom praksom i da će ostati dosledan svom nasleđu.

 

Još uvek se na web sajtu Halo Burgera mogu videti neke stare fotografije i stari slogani kao što su “Sedam dana bez Halo burgera čini jednu lošu nedelju”.
“Dobra hrana za dobre ljude” je novi slogan, koji se može videti na novim dostavnim vozilima. Zvuči kao deo Holding kompanije.

 

 

 

Logo-Dizajn-Halo-Burger4

 

Logo-Dizajn-Halo-Burger5

 

Logo-Dizajn-Halo-Burger6

 

Logo-Dizajn-Halo-Burger7

 

 

Pin It

Comments are closed.