Novi logotip Guadalahare

logo-dizajn-guadalahara1

 

Guadalahara je najveći grad u meksičkoj državi Jalisco. Sa 1.495.189 stanovnika, čini četvrti grad u veličini u Meksiku. Okrug Guadalahare ima 4,328,584 stanovnika, tako da je ovaj grad po tom parametru odmah iza Meksiko Sitija. Po veličini u Latinskoj Americi je deseti grad. Ekonomija grada je bazirana na industriji, posebno informacionim tehnologijama sa velikim brojem inostranih firmi koje imaju proizvodne pogone u Guadalahari.

Takođe, Guadalahara je centar tradicionalne industrije, kao što je industrija cipela ili za preradu hrane. Takođe Guadalahara je kulturni centar u Meksiku, smatra se domom marijača i domaćin je mnogim velikim festivalima, Međunarodnog sajma knjiga, kai globalno poznatih kulturnih događaja koji skreću međunarodnu pažnju. Takođe, Guadalahara ima jedan od najpopularnijih fudbalskih klubova u Meksiku, C.D.Guadalahara

 

 

Najvažniji aspekt logotipa je Youtube video za pesmu Guadalahara. Za Meksikance taj video je nešto poput himne. Nije bilo nikakve sumnje da ovaj logotip radi kao vizuelni okidač, jer na sam pogled logotipa tera korisnika da pevuši pesmu. Jedina mana celog projekta je los font koji se zove Chinese Rocks, koji ne izgleda nimalo meksikanski.  Sve u svemu, na projektu ima još nekoliko zanimljivih ideja, ali ništa nije toliko ubedljivo kao sam logotip.

 

 

logo-dizajn-guadalahara2

 

logo-dizajn-guadalahara3

 

logo-dizajn-guadalahara4

 

logo-dizajn-guadalahara5

 

logo-dizajn-guadalahara6

 

logo-dizajn-guadalahara7

 

logo-dizajn-guadalahara8

 

logo-dizajn-guadalahara9

 

logo-dizajn-guadalahara10

Pin It

Comments are closed.