Nova izrada logoa kompanije Rogers-zaokret za 180°

30 March 2015 | logo dizajn | Tags: ,

izrada-logoa

 

Kompanija Rogers Communications je kanadski lider u kategorijama radijskog i televizijskog emitovanja, praćenju sportskih događaja, izdavaštvu i u oblasti digitalnih medija. Odgovor na pitanje „Šta to uopšte znači?“ sadržan je u objašnjenju da se radi o kompaniji za raznovrsnu javnu i medijsku komunikaciju. Nedovoljno jasno? OK, konkretnije objašnjenje je da su njihovi prsti upleteni u wireless i kablovske sektore, a kroz Rogers Media poseduju televizijske areale kao što su City network, pet multi kulturalnih OMNI televizijskih stanica, Rogers Sportnet ONE specijalizovani sportski servis i The Shopping Channel, jedini nacionalni shopping servis na televizijskim kanalima u Kanadi.

Ukoliko sve navedeno nije dovoljno, oni vode ukupno 55 radio stanica širom Kanade, objavljuju više od 50 dobro poznatih magazina i publikacija, a takođe su i vlasnici Toronto Blue Jays bejzbol kluba smeštenog u kanadski najveći centar za sport i zabavu, Rogers centre u Torontu. Takođe poseduju i trećinu akcija Maple Leaf Sports and Entertainment, kompanije koja je vlasnik Toronto Maple Leaf hokejaškog tima koji nije osvojio Stanley Cup još od doba prvog Vudstoka.

Dakle korporacija koja je epitom modernog kapitalizma sa toliko razgranatim pipcima bi trebalo da se guši u dolarima. Međutim stvari ne stoje baš tako sjajno. Cene deonica su u padu već godinu dana a investitiori očito nisu uvereni da je novi CEO Gaj Lorens sposoban da napravi zaokret u pozitivnom smeru. Šta činiti u takvoj situaciji? Brand refresh opcija praćena smelim govorima bi mogla da završi posao? Verovatno. Poređenjem novog i starog logoa zaključujemo da je refrešovanje izvedeno flipovanjem, sa dodatkom malo prostora između četiri swooša, promenom fonta u nešto što je bolno ružno i umanjenjem veličine logotipa u odnosu na tekst. Uz to imamo i uticaj patriotske groznice otelotvoren upotrebom Pantone 485 C boje, identične onoj na kanadskoj zastavi. Jednom rečju mediocitet.

Pin It

Comments are closed.