Akademija Oskar otkriva svoj novi logo

redizajn logoa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akademija filmske umetnosti i nauke otkrila je svoj novi logo.  To je jednostavan i upečatljiv novi simbol koji u  kombinaciji sa zlatnim trouglom ukazuje na siluetu čuvene statue Oskara, u negativnom prostoru.

Ovi oblici zajedno čine veliko slovo A, što ukazuje na Akademiju.

Pogledajte vizuelni video zapis koji pokazuje kako identitet dobija svoj život i šta stoji iza toga.

Christina Kounelias, direktorka marketinga Akademije, objašnjava potrebu za novim identitetom i razmišljanjima koja stoje iza toga:

 “Pre dve godine smo pažljivo počeli dijalog u vezi sa vizuelnim identitetom Akademije, i shvatili da nam je potreban novi dizajnerski sistem, koji treba da odrazi kreativnost naše organizacije.

Krenuli smo da izrađujemo nešto što tačno odražava našu umetničku zajednicu, njihove različite talente i kreativan proces zaposlenih, koji bi različite ideje sublimirao u jednu viziju.

Uz pomoć agencije 180LA, razvili smo vizuelni identitet, koji je za inspiraciju imao nasleđe Akademije u službi naše budućnosti, uključujući i očekivano otvaranje muzeja Akademije u 2017. Vrhunac procesa je naš novi logo za Akademiju, koji se može videti na vrhu ove stranice.

Novi logo Oskara reflektuje odozgo – stvaranje trouglastog oblika i ujedinjavanje “A”, Akademije sa našom legendarnom statuom.

Ovaj dizajn daje prisustvo Akademiji u svom sopstvenom logotipu i podvlači napore u svrhu podrške kreativne umetnosti i nauke, tokom čitave godine.”

logo firmi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dizajn memoranduma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dizajn koverti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dizajn kataloga

Pin It

Comments are closed.