Adobe Typekit otkriva veliki redizajn

logo-dizajn-typekit1

 

Adobe Typekit je objavio update svojih fontova. Trenutno je još uvek u beta fazi novi interfejs omogućava lakše korišćenje fontova. Ovo je najveći update Typekit-ovog interfejsa u narednih pet godina i ako uporedimo stare sa novim, u pitanju je fascinantna razlika i vidi se napredak u samom dizajnu.

 

 

Novi dizajn je više prilagodljiv fleksibilnim širinama kolona i samim tim izgleda sjajno na telefonima, tabletima i zadovoljstvo je koristiti. Novi dizajn je podređen maksimalnim korišćenjem i boljim popunjavanjem raspoloživog prostora.

 

logo-dizajn-typekit2

 

 

Novi set fontova je znatno jednostavniji od prethodnog. Uzmite na primer opciju web/desktop, koji je uveden kada je Adobe počeo da radi striming fontove za Creative Cloud. Uključena su dva tastera kojim birate ove opcije. Svako ko se bavi dizajnom mockupa, grafikom ili web dizajnom će želeti da koristi ove opcije. Sinhronizacija fonta se ubrzala. Da bi ste sinhronizovali font sa Creative Cloudom više ne morate da otvorite zaseban prozor, samo kliknite na dugme Sync pored prozora.

Srećom sada možete da unesete funkcije, znake interpunkcije kao uzorke teksta. Ovo je korisna opcija za dizajnere koji rade u drugim jezicima osim engleskog.

 

logo-dizajn-typekit3

 

logo-dizajn-typekit4

 

 

Takođe ćete imati lakši pristup premijum fontovima koji su licencirani. Možda najveća promena je prelazak sa beskonačnog skrolovanja na paginaciju. U starom dizajnu je bilo lako kliknuti na font i doći do detalja, a onda kliknuti na “back” dugme u pretraživaču i vratiti se na početak filtriranih rezultata. Sada, zahvaljujući paginaciji, korak nazad vas vraća baš tamo gde ste stali.

 

logo-dizajn-typekit5

 

Pin It

Comments are closed.