25 najlepše dizajniranih logotipa za bendove

Veliki logo dizajn bendova je osmišljen da izdrži vremenski test. Mi smo izabrali 25 najkreativnijih i dobro dizajniranih primera- bićete iznenađeni nekim od naših izbora.

Šta je ono što čini velikim logo dizajn za jedan bend? Dobar dizajn i sposobnost da postane ikona, baš kao i muzika je dobar početak , ali i originalnost je podjednako važna.  Ovde smo se odlučili za neke stare favorite , kao i za neke nove autore i donosimo vam spisak sjajnih ali i različitih logo dizajnova bendova.

1. Metallica

Logotip Metallice pokazuje sve ono što bi trebao da predstavlja jedan metal logo. Kreiran od Turner Duckworth-a , čuveni logo Metallice je redizajniran 2008. Baziran na osnovu originalne verzije benda iz 1981, Duckworth je takođe dizajnirao identitet i pakovanje za album Death Magnetic. Kao i bezbroj drugih metal bendova , Metallica preuzima sopstvenu metal estetiku i to je ono što će njihovi fanovi negovati, bilo da je to tetovaža ili natpis na školskim knjigama.

 

 

 

 

 

 

 

2. Sunn

Član grupe Sunn je odgovoran za umetnički pravac benda.  Kao jedan od polovine seizmetičkog drone- rock benda , Stephen O’Malley , ne samo da pomaže u stvaranju ove fantastične muzike, već on nadgleda dizajn i umetničko usmeravanje njihovih izdanja. Vizuelna komponenta je važna za muziku Sunn-a , a Stephen je svakako trijumfovao sa ovim dugogodišnjim upečatljivim logom.

3. Kavinsky

Kavinsky je poznat po svom electro 80’ inspirisanom muzikom. Stvarati muziku na osnovu reminiscencija soudtrack-ova filmova iz 80’ , francuski producent Vincent Belorgey , radi sasvim prigodno, pojavio se na uvodnoj špici za Nicolas Winding Refin-sov film Drive. Vrlo se jasno može videti da njegov logo evocira taj osećaj iz filmova 80’ , sa svojim retro fontom, što se savršeno uklapa u njegovu muziku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Foo Fighters

Još jedan prepoznatljivi logo iz benda Foo Fighters.  Još jedan savršen primer logotipa benda koji se pokazao popularnim sa tetovažom fanova. Foo Fighters-ov logo se sastoji od dva kruga motiva koji sadrže preplitanje FS, a ime benda je blago zaobljeno i tako čini kompaktnost pisma.  Ovo je jedan od napopularnijih i najprepoznatljivijih logotipa u rock muzici.

 

 

 

 

 

 

5. The Ramones

Dugogodišnji prijatelj benda dizajnirao je ovaj legendarni logo.
Logo The Ramones benda je dizajniran od strane njujorškog umetnika  Arturo Vega, dugogodišnjeg prijatelja koji je živeo sa nekoliko članova benda. To je dokaz da kada imate pravi logo za bend, on može postati jedan od najpoznatijih brendova na svetu. Zasnovan na predsedničkom pečatu, Vega je želeo da prikaže koncept sve-američkog benda.

 

 

 

 

 

6. The XX

Ovaj logo je kreiran od strane studenta umetnosti i člana benda Romy Madley Croft, kao jednokratno rešenje. On je novi klinac iz bloka, ali dečko zaista radi. Muzička scena puca 2009 godine sa svojim istoimenim albumom crno- beli X koji se preliva je podjendako privlačan kao i muzika koju oni plasiraju.

Ova najnovija varijanta logotipa je dizajnirana od strane benda Romy Madlez Croft, a ovaj student umetnosti je koristio uljani efekat  da bi stvorio impresiju unutar slike. Ovaj savršeni primer logo dizajna benda će se nastaviti u kontinuitetu kroz svaki sledeći njihov album.

 

 

 

 

 

 

 

7. Black flag

Logo je dizajnirao Raymond Pettibon, koji je takodje nastupio i sa imenom benda. To mora da bude jedan od najlegendarnijih logotipa bendova svih vremena. Stvoren za Black Flag od gitariste i glavnog tekstopisca Greg Ginn-ovog brata Raymonda Pettibona, koji je rekao u jednom intervjuu da je crna zastava u službi dizajna osmišljena da predstavlja anarhiju. Četiri crne trake u kombinaciji sa smelom tipografijom, čine solidan dizajn logotipa jednog benda.

 

 

 

8. Run DMC

Zloglasni logo je samo jedan od logotipa bendova na paru Adidas patika.

Run DMC je probio granice u muzici , da ga skoro svako u muzici danas koristi. Njihov logo je još uvek jedan od najplodnijih logotipa koji su ikada krasili muzičku industiju i koji i dalje krase grudi i noge hip-hop ljubitelja širom sveta. Jaka tipografija i trodelna boja šeme čine vanvremensku beskrajnost i to je takodje samo jedan od logotipa benda koji ima svoju funkciju i na paru Adidas patika.

 

 

 

9. Nine Inch Nails

Tipografija je rečeno da bude inspirisana od strane Talking Heads-ovog omota albuma .

Dizajnirao ga je frontmen Trent Reznor i Gary Talpas. Logo Nine Inch Nails-a je pojednostavljen do savršenosti. Slova postavljena unurar jakih granica, crno-bela kreacija se odmah pojavljuje na debi albumu benda Down in it, koji je objavljen 1989.
Rekli su da je bio inspirisan Tibor Kalmanovom tipografijom na albumu Talking Heads-a, Remain in light.

 

10. Duft Punk

Duft Punk koristi punk uticaj na dizajnu njihovog logotipa.
Evocirajući krajnji punk izgled, elektronski duo proizveo je jedan od najpoznatijih logotipa u okviru dens muzičke scene.
Dizajnirao ga je član benda Guillaume Emmanuel “Guy-Manuel” de Homem-Christo, logo je u vezi sa istaknutim etosom ovog para. Korišćene su smele boje i teksture, a Duft Punk-ova likovnost je jednako bitna kao i njihove pesme.

 

 

 

 

11. Public Enemy

Najavljeno je danas da grupa treba da bude primljena u  Rock & Roll holu slavnih.
Još jedan hip-hop dragulj na našoj listi. Ovaj logo za Public Enemy je dizajnirao Chuck D davne 1986. To je bilo naoštravanje uoči objavljivanja albuma ‘Yo! Bum Rush The Show’ iz 1987 od njujorškog umetnika Eric-a Haze.

Mnogi tvrde da mu je cilj bio da bude državni policajac, ali nasuprot tome ovo je silueta B dečaka.
Takođe je najavljeno danas da je grupa u najnovijem dodatku  Rock & Roll holu slavnih , što je kreativni tim učinilo zaista srećnim.

 

 

 

 

 

 

12. The Streets

Naporna tekstura tipografije se dopunjuje svetlijom slikom.

To možda nije ikona kao naši ostali primeri, ali smo morali da izdvojimo ovaj logo britanske grupe The Streets. Evocirajući tačan osećaj i poruku svog debi albuma ‘Original Pirate Material, ‘istrajna naporna tipografija se dopunjuje svetlijom slikom. Bilo je nekoliko varijacija tokom njihove karijere, ali se nama dopada ovaj originalni dizajn.

 

 

13. Rolling Stones

Logo je inspirisan ogromnim  usnama Mick Jagger-a

Kako da ne uvrstite ovaj zloglasni logo u same rock legende The Rolling Stones-a? Dizajnirao ga je John Pasche 1971 godine, dizajner koga je inspirisala Jaggerova pojava za logo, navodeći da je na njemu prvo primetio njegove usne. Ova neverovatna ponuda je nastavila da radi u službi benda, koji je upravo proslavio pedesetogodišnjicu muzičke karijere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14. Wu- Tang Clan

Po držanju za originalni logo benda, ova grupa je odmah prepoznatljiva

The Wu-Tang ‘W’ je jedan od najprepoznatljivijih logotipa u hip-hop kulturi, sa svojim članovima koji su ukrašavali W na svemu , počevši od odeće do lanaca, ali je najizraženiji na njihovim desetinama omot albuma. Kreirao ga je Dj i producent Matemathics-a, a bend se zadržao na originalnom dizajnu duž svoje obimne karijere.

 

 

 

 

 

 

 

 

15. Yes


Logo koji savršeno sažima muzičku scenu 70’

Engleski umetnik i grafički dizajner  Roger Dean, je kreirao ovaj legendarni  balon logo, koji je debitovao na prvom izdanju LP benda iz 1972 godine, ‘Close to the Edge.’ On je takođe izrađen d omot albuma kao i scensko delo , učvrsti brend ovog benda kroz vekove.
On je imao varijantu u bojama, ali to nikada nije učinilo tipografiju manje privlačnom. Ovo je logo koji savrseno sažima 70’

 

 

 

 

16. Buzzcocks

Maclom je nastavio da sarađuje sa bendom nekoliko godina po dizajniranju ovog logotipa 1977

Jednostavan ali prepoznatljiv logo benda, stvorio je Malcom Garrett,  početkom 1977. On je nastavio da radi sa bendom nekoliko godina tokom njihove karijere stvarajući vizuelni efekat za promotivni materijal. Brza,moderna i nekontinuirana tipografija je savršeno oličenje jednog od najboljih britanskih bendova.

 

17. Aphex Twin

Paul ‘Terratag’ Nicholson se bavio vanzemaljskim vibracijama u vreme stvaranja ovog logotipa.
Prvo pojavljivanje 1992 na ostvarenju ‘Xylem Tube’, Richard D. James aka Aphex Twin , je nastavio da koristi ovaj logotip tokom svoje impresivne karijere.

Dizajnirao ga je Paul ’Terratag’ Nickolson , logo priziva još neusidrenu lepotu slike koja u celosti korespondira sa besprekornom muzikom Aphex Twin-a.

 

 

 

 

 

 

 

18. Wolves in the Throne Room

 

Samo jedna od kreacija za majstora black-metal logotipa

Dakle, mi znamo da to nije nužno zloglasni bend , ali to je sve o ovom logo dizajnu.  Kreirao ga je Christophe Szpajdel, koji je s ljubavlju žigosani gospodar black-metal logotipa. Mi smo izabrali ovaj od  Wolves in the Throne Room, čisto zbog njegove zadivljujuće tipografije. To je jedan stvarno predivno odrađen posao.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19. Death From Above 1979


Nema potrebe za imenom benda ovog smelog dizajna logotipa.

Neverovatan i radostan grafički dizajn ovog logotipa za Death From Above iz 1979 godine je krasio naslovne strane, scene, banere i postere za noise rock duo od početka svoje karijere. Smeo izbor boja čini ovaj logotip različitim , bez potrebe za imenom benda, ovaj logo je odmah prepoznatljiv.

 

 

 

20. Justice

Izabrati tako univerzalnu sliku za logo vašeg benda je opasan put!

Izabrati tako univerzalan simbol za logotip vašeg  benda je opasan put, međutim, ova kreacija za francuski elektronski duo Justice, izgleda da radi.

Član benda Gaspard Augé je jednom izjavio da je presudni uticaj na ovu odluku bilo to da je muzika zapravo mesto kao i crkva , gde se svi zajedno okupljaju i fokusiraju na jednu tačku. Ovaj logo je ukrašavao live pojavljivanja bend kao i omote njihovih ploča , i tako postao skoro sinonim njihovih pesama.

 

 

 

 

21. Radiohead


Logo je dizajniran za objavu albuma Kid A

Radiohead nisu baš imali regularni logotip benda tokom cele svoje karijere, ali onaj koji se zaista izdvaja dizajnirali  su umetnici  Stanley Donwood i Thom Yorke, ’modifikovani medved’ je kreiran za izdanje albuma Kid A.

Ime medveda ironično ili namerno doprinosi prilivu savremene umetnosti bez smisla, bez složenosti i bez upotrebe.
Ako Radiohead karijera ide uz nešto, pretpostavimo da je onda na ironičnoj strani stvari.

 

 

 

 

 

22. Devin Townsend Project

 

Manje je više sa logo dizajnom ovog benda.

Jednostavan, tipografski baziran logo dizajn, je ostvarenje za Devin Townsend Project, koje kombinuje tri inicijala benda u dva oborena poteza. Predložen od strane njihovog Twitter follower-a , TT je dizajnirao Travis Smith i pokazao nam da je ponekad manje zapravo više kada je u pitanju logo benda.

 

 

 

 

 

 

 

 

23. Thursday

 

Kažu da je logo nastao pod uticajem stihova pesme ‘Cross out the Eyes’.
Ovaj logo rock grupe Thursday poseduje jednostavnu tipografiju zajedno sa slikom goluba. Crno-belu kreaciju je osmislio član benda Tom Keeley nakon uticaja pesme benda’ Mi možemo da se uzdignemo na krilima goluba’ , predstavljeno u njihovoj pesmi ‘Cross out the Eyes’.

 

 

 

24. Outkast

Logotip benda se odnosi na njihovu pesmu ‘Morris Brown’

 

Poslednji hip-hop logo na našoj listi je kreacija za ovaj duo, koji dočarava zabavan aspekt njihove muzike.

Grafit font u kompletu sa grbom i krunom, par je čak komentarisao ovaj logo tokom njihove pesme ‘Morris Brown’ , navodeći OutKast honorar za dizajn logotipa ’Žeils da računaš naglas?’

 

 

 

 

25. Misfits

Ovo je bend čiji se logo održao na vremenskom testu.
The Misfits ’lobanja logo’ se prvi put pojavljuje na singlu  ‘Horror Business’ , zasnovanom na posteru za The Crimson Ghost. Pokazao se toliko popularnim da je slika ubrzo postala maskota za bend, a često se od tada koristi za izdanja benda kao i za robne marke. Kao prepoznatljivi deo pop kulture, ovaj logo se sigurno održao na testu vremena.

Pin It

Comments are closed.