20 najvećih logo dizajn trendova

Logo dizajn je jedan od mnogih oblasti dizajna koji izgleda jednostavno, ali je jako teško da se dizajnira dobar i uspešan logo. Prošlogodisnji projekat Univerziteta u Kaliforniji je ponovo plasirao brend, želeći da pokaže koliko je teško zadovoljiti sve ljude, sve vreme, narocito, redizajnirajući postojeći voljeni identitet. Ali čak i kada dizajnirate logo za novu kompaniju ili brend, veliki je izazov da se stvori nešto novo što će privući pažnju na pravi način, na prepunom tržištu.

Deo izazova je vezan za već postojeći logotip, koji je redizajniran (reciklirane su stare forme na novi minimalistički način).  Drugim rečima, ne želite da izgleda staromodno, ali ni ne želite da izgleda kao “trenutni” proizvod, koji će brzo izbledeti.

U pomoć tome, sakupili smo 20 najvecih logotipa, u vreme pisanja ovog teksta. Nemojte ih slepo pratiti, ali budite svesni da vam mogu pomoći da uspostavite savršen balans, koji će vas dovesti do nezaboravnog logotipa, bez potrebe redizajna u 2014. godini.

 

1. Crno –belo

 

 

 

 

 

 

 

 

 >Bruklinska neprofitna plesna kompanija ima klasičan i jak logotip

Ovakav logo, koji je sam po sebi dovoljan, treba uvek održavati u crnoj i beloj boji. Ponekad je to sve sto vam je potrebno. Klasična kombinacija crne i bele, biće veliki trend tokom 2013, time dizajneri žele da izadju iz živopisnih boja gde je tipografija podebljana. Upotreba crne i bele može da bude jedna od najstarijih tradicija, ali uredjena na pravi način, daleko je od dosadne i prevazidjene.

 

2. Pojednostavljivanje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>Univerzitet Harvard je redukovao svoj nervozni amblem na ovom jednostavnom i oštrom logotipu

Od Microsoft-a na Harvard univerzitetu, mnogi brendovi su se ponovo pojavili. Moglo bi se reci da je dizajn logotipa uvek pratio ovaj put- pojednostaviti dobro poznati logo tokom vremena , da bi postao jos poznatiji. Ali ako je nedavno intenziviran, sve vise I vise logotipa ce samo oljustiti njegov dizajn do nistavnosti.

 

3. Mozaik obrasci

 

 

 

 

 

 

 

 


>WebMind cini personalizovane pretrage aplikacija na pretrazivacu

Mozaik obrasci postaju sve popularniji u logotipima, korisceni su da predstavljaju takve pojmove kao sto su “rast”, “vrednost” , “priblizavanje”,” snaga u brojevima “ I “multikulturalnost”. Logotip sa ukljucivanjem mozaika je sve sofisticiraniji, koristeci mali broj elemenata da se aranzira struktura.  Ovo omogucava da se logotip radi u vise velicina , I ne postaje zamucen u manjem formatu.
Paleta boja cini znacajan uticaj na samom mozaiku, organske boje, od nebo plave do trava zelene, pa sve do prigusene braon, postaju sve popularnije.

 

4. Energičan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>Logotip Olimpijade u Riju prenosi živahan duh kuće karnevala

Za razliku od trendova 1 i 2, postoji paralelni talas energetskih logo dizajna.  Živ i harizmaticni identitet Olimpijade u Riju 2016, odlican je primer, ali ovu vrstu vizuelnog identiteta nije lako osmisliti. Da biste saznali vise, pogledajte video na ovom linku (identitet olimpijade u Riju 2016), koji pokazuje koliko je bilo potrebno istraživanja, misli i strasti, da bi se razvio ovakav identitet.

 

5. Reckaste ivice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ocekujemo da vidimo vise reckastih ivica logo dizajna ove godine. Ako ste mislili da je konacno doslo olaksanje od logotipa Olimpijskih igara u Londonu 2012 godine, budite dobro pripremljeni za apstraktne geometrijske oblike u 2013. Uzmite ovaj nezvanicni logo za narednu godinu filma Transformers 4, sta god da mislite o fransizi, ostre I lepezaste ivice logotipa su vam ovde na briljantan nacin zgrabile paznju.

 

6. App store uticaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Logo za www.studio7designs.com/about/

App dizajn je postao toliko popularan da nije iznenadjujuce da je jako strucno izradjen, veste ikone, koje dominiraju app store_om I popunjavaju vase digitalne uredjaje ,preselio se u brendiranje, a narocito u logo dizajn.

 

7. Avio/internacionalna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poznati stil “vazdušnog transporta” pomaže i jača vrednosti ovog brenda. Vanvremenost i jasnoća su jedan od načina da se opiše ovaj trend. Konkretno “Avio” se odnosi na medjunarodnu estetiku, istinski modernog izgleda, dizajna i jednostavnih jakih boja. Uzmite, na primer, anagramski deo za Bricos, hardversku prodavnicu rebrendinga kao globalnog dobavljača materijala. Jarko crvene, bele i plave pruge, čine ovaj brend, da se oseća veoma internacionalni i jak korporativni identitet.

 

8. Transparentna preklapanja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Transparentna preklapanja (ili veze) su postala popularna

Transparentne veze ili preklapanja, je nova tehnika koja je postala veoma rasprostranjena u poslednjih godinu dana, ili tako nesto. Mozete videti u Jessica Walsh , od Sagmeister Walsh slave, identitet za EDP, gde su oblici vesto spojeni zajedno, koristeci suptilnije prelive , da bi se proizveo gladak logo , za vodeceg snabdevaca obnovljive energije.

 

9. Iskren i jednostavan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domaci, prirodni izgleda za ovaj zdravi brend, drži stvari iskrenim i jednostsavnim. Domaći i štedljiv je veoma “in” , samo pogledajte popularne lifestyle magazine. The Simple Things and Smith , studio opisuje sebe kao “posvećen zanatskom dizajnu”, stvorio je ovaj identitet, iskreno zdrav: značka pristup, koji savršeno sumira ovaj brend u dizajnu logotipa.

 

10. Fokusiranje

 

 

 

 

 

 

 

 

Selektivni focus moze da dovede dugotrajni pogled na logo

Ko kaze da logotipi moraju da budu jasni I ostri? Selektivni fokus moze da se koristi za kreiranje suptilnog, maglovitog kvaliteta , koji donosi logotipu zeljenu paznju ,tako da ne bledi u pozadini. Ovaj primer pokazuje da meke ivice znaka cine stapanje sa povrsinom, stvarajuci predivan kvalitet snovidjenja.

 

11. Otkrivanje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Otkrivanje je lucidan i dobro osmišljen način da kreirate logotip
Rebrendirajuci veliku kompaniju kao sto je DC nije mala stvar, I onaj koji je Landor, saradnici su bili dovoljno hrabri da se uhvate u kostac. Lepota ovog metoda je sto otkriva C sa D , pametan I jednostavan znak koji vas odmah pridobija.

Logo, ili otkricanje, moze da se primeni na vise DC osobina, kao sto su The Green Lantern,  Watchmen I drugi, sa D u pozadini otkrivate savete na razlicitim superherojima.

“ Mi smo u potrazi za zivotom, disuci identitet koji slavi sve sto znaci DC, ali koji bi takodje trebao da bude okrenut buducnosti, hrabar, provokativan, I koji nam omogucava da proslavimo ono sto nam duguju nase price I likovi”, kaze Amit Desai, SVP fransiznog menadzmenta u DC.

 

12. Mozaik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

More4 dizajn kombinuje geometrijski pristup I pomenuto otkrvanje

Mozaik u sustini podrazumeva mozaicne obrasce. Dobar primer je rebrendiranje Channel4, sestrinske stanice, More4 od ManvsMachine. Posebno je lepa upotreba u More4 identitetu, gde okrenuti trouglovi otkrivaju razlivite boje.

 

13. Nedovršen

 

 

 

 

 

>Nedovršeni fontovi mogu stvoriti iluziju sofisticiranog izgleda nekog logotipa

Nepotpune veze i jednostavne iluzije , mogu dovesti do veoma sofisticiranog brending resenja. Dobar primer na tržistu istraživanja kompanije  je Johnson Banks’ logo . Drugi primer logo dizajna Anagram suptilnog brendiranja za arhitektonsku firmu MTLL- u cijem su studiju uklonjeni mnogi elementi za brendiranje, kako bi komunikacija firme bila posvecena pronalazenju jednostavnog resanja. Takodje proverite Founded-ovo delo za SKIRT.

 

14. Splateri (brčkanje) i akvarel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>Akvarel je nesumnjivo jedan od glavnih trendova u dizajnu logotipa.

Akvarel  je jedan od velikih trendova logo dizajna u ovom trenutku. Odlican primer je helsinski studio zasnovan na Bondovom radu za Oivi, finsku nezavisnu pivaru. Rad sa Stinom Persson je kreirao lep, moderan identitet jednog Oivinog cidera.  Pogledajte ovaj odličan blog zbog više detalja.

 

15. Moire

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drugi tip optičke iluzije. Moire pokazuje popularan načcin zabrendiranje logotipa. Moire obrasci- vrsta optickih iluzija stvorenih da konvergiraju I sudaraju se mrezom kao obrasci, gde postaju sve vise I vise popularni u brendiranju dizajn identiteta. Dobri primeri su meksicka agencija za projektovanje Burocrata za ABO, I Daniel Feytagov divni rad u studio The Guild.

 

16. Osnovni oblici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>Pravi, osnovni oblici u crno beloj tehnici(monohromatski)
Osnovni blici mogu kreirati neverovatan uticaj na logo dizajn. Jednostavna silueta identiteta moze biti izuzetno moderna. Uzmite Red de Catedras Ceramicas Boscov logo za ACER , na primer. Jednostavni geometrijski AS oblik, ostavlja bez teksta u svojoj upecatljivosti i efikasnosti.

 

17. Apstraktne i oštre forme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostri, ugaoni tip je citljiv I svez. Postoji nesto o savremenim, ostrim, zanatskim tipografskim logotipima, koji su zaista udarni hitac. Ovaj identitet za kafic I restoran u Tel Avivu, od Morey Talmor, je savrsen primer kako je brend ovog logotipa na prvi pogled dopadljiv I citak, ali I svez u isto vreme.

 

18. Igra reči

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igra reči je trend koji vas tera da mislite.

Igra reči je zabavljanje sa logotipom , pretvarajuci ga u kodove I mozgalice, secuci ih , prevrcuci I skrivajuci delove identiteta. Hortov rad za TEMAC je najbolji primer kako se ovaj tip logotipa koristi.

 

19. Skript/Retro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klasicni script logotipa se vraca na velika vrata

Retro script fontovi uvek imaju odredjenu privlacnost zbog svoje vazdusaste I zabavne kombinacije sa klasicnom estetikom. Jedan od fantasticnih primera je Brand Opusov posao za Willie Cacao cokoladu. Skiciran na papiru pre nego sto je zavrsen , ilustrovan u CS6 I Photoshop CS6, rezultirao je lepim script logotipom koji naglasava ukus robe unutar pakovanja.

 

20. Grown up (Odrastao, zreli)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ebay je kontraverzno okrenuo ledja razigranosti u korist zrelog logotipa.

Sa novim logotipom Ebay-a, mnogi kazu da su dizajnerima tehnoloskih komanija nije bilo ni malo zabavno. Novi logo Ebay-a, doduse, je prilicno blag logotip u odnosu na svoj stari, vrlo prepoznatljiv, quirky brend. Ali to je verovatno I bila poenta.

 

tagovi:
insurance for holiday homes, best landlord insurance, holiday home house insurance, home property insurance

coffeesystem, espresso bestellen, günstige kaffeemaschinen, kaffee systeme, espresso point blue, Kaffeemaschinen, Kaffee bestellen, lavazza espresso point, Espresso System, Kaffeemaschine, espresso italia kapseln, Kaffeekapseln

Pin It

Comments are closed.