Zeppe – Dostava pice – Priča o logotipu.

05 April 2016 | logo dizajn

Kao što je slučaj sa svakim logotipom, kada vidite sam logotip, teško da ćete odmah dobiti utisak o kompaniji i detaljima vezanim za kompaniju ili o celokupnom identitetu.

 

logo-dizajn-zeppe1

 

Međutim ukoliko dodate nekakav kontekst, detalje i karakteristike kompanije, utisak na korisnika može biti mnogo jači. Takav je slučaj za Zeppe Deliveria della Pizza, novi restoran u Belo Horizonteu (Brazil)

logo-dizajn-zeppe2

logo-dizajn-zeppe3

logo-dizajn-zeppe4

logo-dizajn-zeppe5

logo-dizajn-zeppe6

logo-dizajn-zeppe7

 

Rafael Ayres i Daniel Escudeiro su bili angažovani na razvoju vizuelnog identiteta, baziranog na priči Đuzepea i godine kada je napravljen prvi model Vespe – 1946.

 

Priča o Đuzepeu

Đuzepe Devito je rođen u Pontederi u Italiji. Tokom dana radio je u fabrici Piaggio, a tokom noći je radio sa ocem u piceriji Devito u centru Pontedere. Kao veliki ljubitelj motora, Zeppe je postao vlasnik prvog modela Vespe, 1946 godine. Pošto je bio kreativan, adaptirao je svoju Vespu, a u želji da unapredi porodični posao, dostavljao je pice uz pomoć tog motora. Tako je nastala prva picerija sa uslugom kućne dostave u Italiji.

 

Rafael i Danijel su se udubili, istraživali, jer su želeli da kreiraju okruženje, nalik na Zeppeovo. “Konstruktivna umetnost i modernistički pokreti poput Bauhausa i De Stijla, su nam bili polazna tačka. Inspirisao nas je rad dizajnera Louise Fillia, a i dosli smo do referenci o tradicionalnom Italijanskom pečatu. Krajnji rezultat je možda neočekivana mešavina čudnog pisanog logotipa i strogih geometrijskih motiva.”

 

Istraživanja, studije, nacrti

logo-dizajn-zeppe8 logo-dizajn-zeppe9 logo-dizajn-zeppe10 logo-dizajn-zeppe11 logo-dizajn-zeppe12 logo-dizajn-zeppe13 logo-dizajn-zeppe14 logo-dizajn-zeppe15 zeppe-vespa-graphic

 

Četiri kandidata

 

logo-dizajn-zeppe16

“Obično ne dajemo klijentu ovoliko opcija za logotipe, ali je istraživanje bilo toliko dugo i toliko smo imali dosta informacija, tako da smo napravili izuzetak. Naravno, uradili smo to zato što smo smatrali da će bilo koja od ovih opcija biti dobar izbor.”

 

“Logično, svako je imao svoje favorite. Rafaelu se najviše dopao četvrti logotip, dok sam ja bio impresioniran trećim.”

 

logo-dizajn-zeppe17

 

Finalni logotip

 

logo-dizajn-zeppe18

 

zeppe-logo-cleaning

 

“Od početka smo želeli da dodamo malo konstruktivnosti, komplenom logotipu – da on bude nešto, što će nas vratiti u Đuzepeovo vreme i dati upečatljivost vizuelnom identitetu.”

 

logo-dizajn-zeppe19 logo-dizajn-zeppe20

logo-dizajn-zeppe21

logo-dizajn-zeppe22

logo-dizajn-zeppe23

logo-dizajn-zeppe24

logo-dizajn-zeppe25

logo-dizajn-zeppe26

logo-dizajn-zeppe27

logo-dizajn-zeppe28

logo-dizajn-zeppe29

logo-dizajn-zeppe30

logo-dizajn-zeppe31

logo-dizajn-zeppe32

Pin It

Comments are closed.