Zbog čega se ihop logo smeši?

18 June 2015 | logo dizajn | Tags:

IHOP je skraćenica od The Internatinal House of Pancakes, kompanije koja pod sloganom „sve što volite za doručak“ posluje već 57 godina, uz dostizanje brojke od 1650 objekata. Takođe su povećali i broj opcija u meniju koje nude za doručak na neverovatnih 65, a ponudu su proširili i na ručak i večeru. Jedina stvar koja je stajala nedirnuta duže od 20 godina bio je njihov logo. Iako nije bio loš, stari logo je bio nekako bezličan i nepamtljiv, a nedostajalo mu je i emocija. Znači bilo je vreme za novi.

izrada-logoa

„Naše mušterije su tokom svih ovih godina često govorile da ih i sama pomisao na dolazak u IHOP navodi da se osmehnu“, rekao je IHOP-ov šef marketinga Kirk Tompson. „Verujemo da je novi logo uspeo da uhvati suštinu iskustva koje IHOP pruža svojim gostima, što znači da ne služimo samo specijalitete za kojima ljudi žude, već im stvaramo i pregršt lepih uspomena koje mogu da dele sa porodicom i prijateljima“.

Dakle ideja koja stoji iza novog logotipa je jednostavno dodavanje osmeha čime je predstavljeno srećno lice nekoga ko se upravo sprema da smaže slaninu i vafle (prenebregnućemo činjenicu da dve trećine građana SAD ima problem sa prekomernom težinom). Novi dizajn je zadržao poznate boje izbacivši bespotrebnu reč „restoran“, a rezultat je nasmejano prepoznatljivo lice, mada je upotreeba smajlija danas više nego prihvatljivo česta. To je i razlog zbog koga novi logo verovatno neće potrajati dvadeset godina, što je prethodnom ipak uspelo. Možda i grešimo, no sigurno je da ovo rešenje bolje izgleda na društvenim mrežama od prethodnog.

logo-izrada

logo-cena

 

 

Pin It

Comments are closed.