Svi NFL logotipi, redizajnirani za 12 dana

07 March 2016 | logo dizajn

 

logo-dizajn-nfl1

 

Godinama unazad bili smo svedoci serija redizajna logotipa sportskih liga. Poslednji primer je mešavina logotipa NBA timova sa likovima iz Pokemona , kao i mešavina logotipa NHL timova sa likovima iz Simpsonovih. Avgusta meseca prošle godine, impresionirao nas je trud poznatog dizajnera Addisona Foota, koji je za 30 dana redizajnirao svih 30 logotipa NBA timova. Foote je nedavno izbacio novi skup logotipa, samo što je ovog puta redizajnirao logotipe 32 NHL timova za samo 12 dana. Na slikama ispod ćete možda videti logotipe vašeg omiljenog tima, sa komentarom dizajnera ispod njih.

 

logo-dizajn-nfl2

WASHINGTON REDSKINS

“Moj omiljeni od svih logotipa “redskinsa”, je logotip koji su koristili samo jednu sezonu. Umesto lika Indijanca, nalazi se slovo “R” unutar kruga. Ovaj dizajn je baziran na konceptu njihovog starog logotipa, tj. slovo R je stilizovano na osnovu jednog od starijih logotipa.”

logo-dizajn-nfl3

TAMPA BAY BUCCANEERS

“Originalni logotip Buccaneers-a je bio Bucco Bruce sa nožem u ustima. Na njihovom trenutnom logotipu se nalazi lobanja u zastavi. Dizajn je baziran na originalnom logotipu, samo je dodata lobanja sa njihovog trenutnog logotipa”

logo-dizajn-nfl4

PHILADELPHIA EAGLES

“Pokušao sam nesto totalno drugačije u odnosu na ranije logotipe Eaglesa. Na svim ranijim logotipima nalazi se orao koji leti na dole i napada svoj plen. Moja verzija prilazuje orla koji namršteno gleda u pravcu svog protivnika”

logo-dizajn-nfl5

MINNESOTA VIKINGS

“Vikinzi imaju već dugo isti logotip koji prikazuje glavu vikinga, tako da sam samo modernizovao logotip da bi zadrzao svoj prethnodni integritet”

logo-dizajn-nfl6

LOS ANGELES RAMS

“Nova lokacija – novi logo. Na novom logotipu je prikazan ovan posmatran spreda, umesto sa strane, kako je bilo prikazano na prethodnom logotipu”

logo-dizajn-nfl7

GREEN BAY PACKERS

“Fabrika mesnih predađevina “Indian Packing Company” platila je franšizi 500$ da nazovu tim po njoj. U isto vreme njihov sekundarni logotip bio je sastavljen od preklapajućih slova G i B i upravo taj logotip je meni poslužio kao inspiracija”

logo-dizajn-nfl9

CLEVELAND BROWNS

“Šta uopste znači reč “brown” i kako je to ime nastalo? Da li je to razlog zašto je na njihovom logotipu kaciga? Na njihovom sekundarnom logotipu je buldog i taj logotip izgleda mnogo opuštenije od fudbalske zaštitne kacige, pa je to razlog zašto sam u svom dizajnu upotrebio baš njega.”

logo-dizajn-nfl10

CHICAGO BEARS

“Medvedi su imali svoj ikonski “C-logotip” od ranih 60ih, tako da je vrlo verovatno da promena neće biti odobrena od strane simpatizera Medveda. Međutim njihov sekundarni logotip je takođe često korišćen, pa je zbog toga moj dizajn baziran na sekundarnom logotipu na kom se nalazi medved. “

logo-dizajn-nfl11

ARIZONA CARDINALS

“Logotip tima iz Arizone je u svojoj istoriji pretrpeo tri neznatne promene, od kojih je poslednja, napravljena 2005. godine, bila najdrastičnija. Odlučio sam da kreiram svoj pristup, pa sam kreirao ovaj logotip na osnovu slika kardinala.”

Ceo skup ovih logotipa možete pogledati ovde.

Pin It

Comments are closed.