Redizajn logotipa poznatih kompanija

15 October 2013 | logo dizajn | Tags:

Najveći logo dizajni u 2013.

Pogledaćemo najvece logo redizajne uključujući Yahoo, TGI Fridays i Sundance Festival.

Reklama

Kao kreativci, mi imamo stalnu potrebu da reinterpretiramo svet u nove i uzbudljive vizuelne načine. Ipak, takođe možemo biti i konzervativni i često imamo refleksnu reakciju na nešto novo.

Dakle, za današnji logo dizajn, koji je pokrenut za poznati brend , prve reakcije su uglavnom negativne. Nakon nekog vremena, kada vidimo taj dizajn u akciji, to može biti drugačija priča. Ovde ćemo se osvrnuti na najveće redizajniranje ovog meseca, uz malo sveže perspektive, šta mislite o njima?

 

1. Sundance Festival

dizajn logoa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

novi logo:  Pentagramov novi brending za festival (iznad) i institut (dole), zasniva se na kružnoj temi.

dizajn logoa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

novi logo:  Sundance institut, organizacija koja stoji iza festivala, takođe ima novi brending

Svetski poznat Sundance filmski festival i organizacija koja stoji iza njega, Sundance institut, nedavno je imao brendiranje zahvaljujući ljubaznosti Pentagramove Paul-e Scher.  To uključuje kreiranje ovog novog logotipa (gore), za festival koji će se održati sledeće godine.  Novi dizajn zamenjuje blok slova (ispod), koji je bio u upotrebi od 2005. godine.

logo dizajn

 

 

 

 

 

 

 

stari logo: prethodni logo bio je u upotrebi od 2005

 2. Colorado

 Colorado logo dizajn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dugi niz godina Colorado je imao državnu zastavu i pečat, ali do sada nikada nije imao jedinstven brend. Ali sada, sve se promenilo.  Na osnovu koncepta, koji je napravio denverski dizajner  Evan Hecox, baziranog oko zeleno-belog trougla, sa vrhom pokrivenim snegom,  namerno podseća na ploče državne licence—slova CO koja sede na vrhu.

logo dizajn colorado

 

 

 

Novi logo i slogan je nastao kao deo saradnje između istaknutih poslovnih lidera, stručnjaka za marketing i grafičkog dizajna, na čelu sa Aron-om  Kennedy-jem, državnog direktora marketinga.

Nacionalna istraživanja su pokazala da je zastava Colorada, obično pogrešno označavala Čikago, a Colorado tablice su imale visoko prepoznavanje.

 3. TGI Fridays

novi redizajn logotipa

 

 

 

 

 

novi logo: pojednostavljeni oblik, bez apostrofa

TGI Fridays trenutno plasira ovaj novi, čistiji i savremeniji  logo dizajn, svojim restoranima širom sveta. Zaštitni znak, boja i pruge, sve ostaje, ali novi dizajn je sada daleko lakši unutar jednostavnog pravougaonika. Slova su sada u svim glavnim gradovima, bolje nego mix rečenica i predmeta u naslovu, kao što je bio slučaj u prethodnom dizajnu, a pre svega, interpunkcija je nestala, čak i apostrof u „Friday’s”.

novi logo dizajn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

stari logo:  bogato ornamentisan i zakrivljenog dizajna, na snazi od 2004.

retro logo dizajn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

najstariji logo: Originalni dizajn služio je kompaniju od 1965 do 2004.

Novi logo je već korišćen na ovom sajtu i u novoj kampanji TV oglasa.

 4. Air Asia Japan

 logo

 

 

 

 

 

novo ime novi logo:  “Veoma slatko ime”, misli avio predsednik.

 U junu 2013, Air Asia je odlučila da investira u Air Asia Japan, što je zapravo podružnica kompanije, u vlasništvu kompanije ANA. Dakle, ovog meseca kompanija je predstavila svoj novi naziv i brending. Izašla je u jarko crvenoj boji, Devica, nalik rukom nacrtan dizajn starih (dole), pojavljuje se  sa novim imenom Vanilla Air i mnogo opuštenijim plavim i žutim logo dizajnom (gore), koji čini da Walmartov logo ostane u pamćenju.

 stari logo

 

 

 

 

 

 

 

staro ime i logo:  Gde smo prethodno videli taj stil logotipa i tipografije?

Kompanija koja želi da ima puno putnika, sa posebnim fokusom na turističkim destinacijama, zaposlila je nekoliko agencija i provela šest nedelja, kako bi napravila izbor od preko 200 novih imena. Predsednik vazduhoplovne kompanije  Tomonori Ishii, je rekao: „ Izabrali smo vanilu kao naš brend, jer je popularna i voljenja od svih na svetu. Mislim da je to veoma slatko ime“.

 

 5. Yahoo

Jedan redizajn logotipa može biti dovoljan nekim ljudima. Međutim, gigantski pretraživač Yahoo,  trenutno oslobađa trideset različitih logo dizajna- svakog dana po jedan tokom celog meseca.

Proces dizajniranja ovog tipa, je neka vrsta marketitinške kampanje, pred “stalnim”. Novi logo je pušten 4. septembra.  Možete pogedati sve nove “privremene” logotipe u videu iznad.

 stari logo

stari logo:  Iritira mnoge dizajnere, ali je odmah prepoznatljiv

Pin It

Comments are closed.