Redizajn logotipa Olive Garden

18 March 2014 | logo dizajn | Tags: ,

dizajn logoa olive garden

Kada ste u nedoumici, uradite rebrand! To je borba u lancima za trgovinu i ugostiteljstvo.  Ali to nije suviše redak slučaj, suviše kasno, kao poslednji umorni uzdah bledog poslovanja. Bili smo sumnjičavi od prošlogodišnjeg RadioShack makeover maloprodajnog koncepta, gde su prosto, ponestali prihodi. Sa svim brojkama, RadioShack-ovim izveštajem o godišnjem gubitku, od skoro pola milijarde dolara, planira da zatvori više od 1000 prodavnica. Izgleda da ćemo morati da nađemo drugu prodavnicu za kupovinu, šta god da je to što su oni prodali.

 

Sada je  Darden Restaurants, roditelj u  Olive Garden lancu italijanskih restorana, što se čini kao očajnički pokušaj da se izvuče iz recesije prodaje, brisanjem niza promena, uz koje se nadaju da će rezultirati, ne manje nego, “ brend renesanse”. “ Naravno za renesansu, bukvalno, preporod, koji će se odvijati, prvo nešto mora da umre”, pa je verovatno Darden menadžment mogao odabrati optimističniji termin za svoje napore.

 

Ali, ostavimo sad ova pitanja za kraj razgovora ko će biti dobro plaćen da brine o njima. Šta je sa novim logotipom?  Prethodni je evocirao staro italijansko raspoloženje, malog porodičnog restorana. Nova verzija ide u korak sa više modernijim dizajnerskim raspoloženjem, ali zaostaje uz upotrebu ekscentričnih slova, iako morate priznati da vam se dopada kapitalno O koje izgleda kao maslina. Podnaslov je takođe promenjen , od “ italijanskog restorana” do “ italijanske kuhinje” ,  što je zbunjujuće, ako mislite o tome.  3d grožđe je zamenjeno stilizovanim granama maslina i paleta boja pojednostavljena, dok su teksture površine i senke eliminisani.

Pin It

Comments are closed.