Redizajn logotipa – nastavak

03 November 2013 | logo dizajn

Osvrnućemo se za najvećim dizajnima logotipa (ponovo) :), uključujući i nove identitete za Google, Yahoo i Bing.

Reklama

Kao kreativci, mi stalno nastojimo da reinterpretiramo svet u nove i uzbudljive vizuelne načine. Ipak, mi takođe možemo biti konzervativni i često imamo refleksnu reakciju na nešto novo.
Dakle, na današnji dan je pokrenut logo dizajn za poznati brend, a prve reakcije su uglavnom negativne. Nakon nekog vremena, pošto je novi dizajn već viđen u akciji, može biti potpuno drugačija priča. Ovde ćemo se osvrnuti na najveće redizajniranje ovog meseca, uz malo sveže perspektive, šta mislite o njima?

1. Yahoo

novi logo dizajn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novi logo: očišćen, ali je zadržao mnoge poznate elemente

Marissa Mayer, jedna od stalno zaposlenih u Googlovim počecima, imenovana je za predsednika i generalnog direktora kompanije Yahoo, imenovana je u julu prošle godine, i nije gubila vreme u suzbijanju svog autoriteta u kompaniji. Njen najnoviji plan, nazvan “ 30 dana  Yahoo logotipa”, spadali su u realizaciju preko 30 novih logotipa u avgustu i septembru – jedan dnevno.

 Konačni, stalni logo se može videti gore. Korišćenje fonta Optima i boje Panton ljubičaste C, je u mnogome čistiji dizajn u odnosu na original (dole), zadržavajući elemente kao što su znak uzvika, neznatno uvećanog drugog O i ljubičaste boje koja je bila na snazi od 2009.

stari logo dizajn

 

 

 

 

 

 

Stari logo: slova koja igraju više ne postoje

Mayerova je napisala kontraverzni blog post u kome je kako je ona, tokom vikenda, sa svojim timom stvorila novi  logo. Ali, ovo je razbesnelo neke profesionalne dizajnere i tipografe, sa onim što oni doživljavaju  kao prilično gladak i preterano matematički odnos prema procesu kreiranja.  Bio je takav metež, da se na jednom snimku može videti kako anketar traži odgovor na njenom licu na pitanje : “ Šta se ovde dogodilo? “

2. Google

google logo dizajn

 

 

 

 
Novi logo: ” Hello flatness my old friend“ (Hello darkness my old friend… stih iz pesme Simon & Garfunkel – The Sound of Silence)

Nakon nekoliko nedelja zabune, sa novim Googlovim logotipom (gore), koji je slučajno pušten u divljinu, pretraga ovog giganta je konačno pokazala svoje karte i zvanično pokrenuta na svojoj početnoj stranici. U tandemu sa trendom flat dizajna, senke sarog logotipa (ispod) su spljoštene, sto Google kaže da je više u skladu sa trenutnim korisničkim interfejsom.

logo dizajn za google logo

 

 

 

 

 

 

Stari logo: već je ukinut

Međutim, pre nego što optuže Google za pravljenje refleksne reakcije na flat dizajn, kako je to “ novi “ logo zapravo već bio u upotrebi na internim dokumentima  kompanije već godinama, kao što je to slučaj sa ovim PDF-om iz 2010.

3. Bing

 bing logo

 

 

 

 

Novi logo: budućnost je svetla, budućnost je narandžasta.

 Čekate novi logo pretraživača već godinama, a onda se pojave tri u istom mesecu. Ovog septembra, Microsoft je takođe bacio svoj šešir u ring redizajna,  sa zaprepašćujućim novim redizajnom za Bing (gore).

Identitet rovova je zaštitni znak plave na starom dizajnu (dole), za zlatno narandžastu, tačnu nijansu, koju je Microsoft koristio, u jednom kvartalu,  kao svoju sopstvenu zastavu- kao logo.

 bing stari logo

 

 

 

 

 

Stari logo: plava je sada proterana sa Bingovog logotipa

 Ulogu u prilagođenu verziju Microsoft-ovog Segoe fonta, novi Bingov logo je pušten da se poklopi sa novom paletom boja kao i sa novom funkcionalnošću Binga, koji ima novi, odgovarajući dizajn, i Smart funkcije pretrage, u cilju stvaranja pretraživača bržim i boljim, kako bi bio u stanju da zadovolji potrebe korisnika.

4. Lloyds

redizajn logoa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novi logo: osveženi brend ima za cilj da se fokusira na ” ono što je bitno u životu “

 Banka Lioyds iz Velike Britanije je otišla malo van središta u poslednjih nekoliko decenija.  Preimenovana Lioyds TCB, nakon spajanja 1998 ( vidi prethodni logo ispod ), u grupu koja je nedavno primorana da odvoji TCB u posebnu banku, kao deo EU banke u službi spašavanja posla.

 stari logo

 

 

Stari logo: TCB je sada posebna banka

Rifus Leonard,  RKRC/Y&R, Proximity London i  medija agencije MEC, svi oni su udružili snage da pomognu  u redefinisanju Lioyds-ovog novog brenda.  Rifus je želeo da od  Fontsmith-a kreira novu vrstu slova, koja je zapravo prilagođena verzija FS Jack-a.

Možete videti neke od detalja i karakter izmene, koje su načinjene da se stvori nova porodica fonta u ovom blogu.

5. Animal Planet

 novi redizajn logoa

 

 

 

 

 

 

 

Animal Planet-ov novi brend

Novi logo: životinje i ljudi se kreću kako bi upotpunili prazninu koja je nastala uklanjanjem slova M

Ovog meseca mreža Discovery otkriva novi logo Animal Planet kanala, koji se razlikuje od prethodnog u nedostajanju slova M, koje će biti ispunjeno nizom životinja i voditelja tokom reklama.

Korišćenje kaiš linije “ Iznenađujuće je ljudski “, novi identitet je otkriće Discovery-jevog kreativnog studija i koristiće se u svim regionima Discovery mreže.

logo Animal Planet

 

 

 

 

 

 

 

Stari log: ovaj logo koji je dizajniran 2008, ne tako star i zelene boje odlazi u penziju 🙂

Pin It

Comments are closed.