Redizajn Deliveroo-a i novi flat logotip

logo-dizajn-deliveroo1

 

 

U mnogim situacijama smo svedoci propadanja mnogih restorana koji su zamenjeni kompanijama koji samo pripremaju i dostavljaju hranu na adresu kupaca. To je i vizija britanske kompanije Deliveroo koja se bavi dostavom, a i marketingom, pa samim tim ostavlja restoranima sa kojima sarađuje mogućnost da oni samo pripremaju obroke, a sve ostalo je zadatak Deliveroo-a. Zahvaljujući velikim ulaganjima kapitala, firma se brzo proširila i sada je prisutna u 12 zemalja i ima mrežu od 16000 restorana.

 

logo-dizajn-deliveroo2

U nekim trenucima su se mnogi zapitali – Šta je sa logotipom i sličicom kengura u njemu? Poznato je da su kenguri prilično brzi, da su u stanju
da trče oko 30km/h. Takođe, kenguri imaju torbice u kojima mogu da se nose stvari. I umiljati su. Svako bi želeo jednu takvu životinju za simbol
kompanije koja se bavi uslugom dostave. U svakom slučaju raniji logotip je proglašen nekonzistentnim onog trenutka kada je Deliveroo postao ozbiljna globalna kompanija, dostojna pažnje. Dizajn agencija DesignStudio koja je najpoznatija po redizajnu logotipa za AirBnb je bila zadužena za kreiranje simbola koji bi mogao da prezentuje dobru hranu i da se koristi i kao logotip i kao favicon na sajtovima.

 

Rezultat izgleda nalik kenguru koji je uraden parnim valjkom, skice neke Pikasove slike, a podseća i na čuveni logotip Playboya. Oštar pristup ima za cilj da pruži niz uglova koji bi doprineli oblikovanju ostatka grafičkog sistema. Ovaj logotip je dobar, a uskoro će biti prisutan na više od 20000 vozila za dostavu, koja će sa ovim logotipom izgledati sportski, zajedno sa novim simbolom.

 

logo-dizajn-deliveroo3

 

Pretpostavljamo da je logotip dobar i da je redizajn uspeo, nakon svega. Čak i za zaposlene u dostavi koji su do nedavno štrajkovali u znak protesta protiv novih ugovora, na osnovu kojih ne bi bili plaćeni po satu, već fiksno. Možda će Deliveroo pratiti model Ubera i početi samostalno da vozi dostavna vozila. Pokazaće vreme. Jedino što je bitno potencijalnim klijentima Deliverooa je – hrana na stolu.

 

 

logo-dizajn-deliveroo4

 

logo-dizajn-deliveroo5

 

logo-dizajn-deliveroo6


Comments are closed.