Rebrendiranje google-a

11 August 2015 | logo dizajn

Evo šta dizajner Dana Kim kaže o svom projektu rebrendiranja čuvenog Google logotipa.

logo-google

„Novi Google postao je daleko prijateljskiji i responsivniji sa search bar logotipom. Dva slova „o“ su kombinovana i produžena da bi formirala search bar. Kombinacija ovih slova takođe simboliše i povezivanje korisnika sa Google-om, i označava kompanijska nastojanja da tu vezu učini još jačom. Cilj mi je bio sužavanje fokusa na pogodnosti koje oni nude korisnicima ispoučujući im brze i optimalne rezultate pretrage, uz obezbeđivanje jedinstvene vizuelne prisutnosti. Search bar može da se proširi u zavisnosti od unetih broja karaktera.

Posteri

Ova serija postera rađena je sa željom da prikaže efikasnost i korisnost mog dizajna na mnogo načina. Fokus je umeren ka jednom od godišnjih Google događaja koji još uvek nije široko poznat. Ovo su I/O (input/output) Conference posteri. Ovaj skup se održava jednom godišnje u San Francisku, i okuplja softver developere, prikazujući nove tehnologije, web, mobilne i preduzetničke aplikacije. Inspiracija je došla od jedne od ključnih reči koje koriste u najavi, „kristalno“, sa značenjem „građenja strukture kristalne rešetke, atom po atom“. Iskorišćen je outline novog logotipa (search bar) i kreirane su nove forme. Ideja kreiranja potpuno nove strukture, forme ili slike pomoću jednog atoma daje moć ovoj konferenciji, zato što je ona ta koja uvek donosi nove tehnologije i nove izume našem svetu.

dizajn-postera

Advertajzing brošure

Želja mi je bila različit pristup publici. Google je uvek zabavan, lako dostupan i razigran, ali ovde je prikazana i njegova druga strana koja može da bude vizuelno atraktivna dok u isto vreme promoviše novi logo.“

Untitled-4

Pin It

Comments are closed.