Rebrendiranje američkog Juga

newsouthtop

Južnjački krst („Southern Cross“) bio je deo borbene zastave Armije Severne Virdžinije generala Roberta E. Lija, i dugo je korišćen kao simbol Konfederacije. Međutim negativne istorijske konotacije su učinile da ne bude svuda dobrodošao, što ga je učinilo predmetom interesovanja za Studio 360, tokom njihovog rada na projektu „Redesigns series“.

Agencija za integrisane brend komunikacije, 70kft iz Dalasa, nedavno je prihvatila izazov brendiranja američkog Juga, poprilično efektno koristeći pruge sa zastave SAD. Evo kako oni opisuju nastali simbol: „Crvena i plava su ovako mnogo vibrantnije nego kada su upotrebljene na tradicionalan način, reflektujući mlađu, energičniju i modernu ličnost. Pruge pokazuju ka Jugu ujedinjene u strelice sa oznaka činova, kreirajući simetričan, vizuelno atraktivan obrazac. Plave i crvene pruge, svaka za sebe, predstavljaju različite ljude, sa jedinstvenom pozadinom, iskustvom i vrednostima. Oni su međusobno ravnopravni ali različiti po boji. Rezultat je simbol koji je patriotski, energičan, moderan i prenosi nam pozitivnu i relevantnu priču o Jugu.“

Budući da nismo upoznati sa svakodnevicom bivstvovanja na Jugu ne možemo da sudimo o tačnosti ovog opisa. Opet, brendiranje je više stvar percepcije nego tačnosti. I dok će ovaj tretman verovatno ostaviti pobornike konfederacijske zastave ravnodušnim, on ipak predstavlja raskid sa zatrovanom istorijom, koji bi uz svež i lagan izgled, u nekom bezazlenijem svetu, možda mogao da promeni ne samo percepciju već i sadašnji život građana Juga.

brendiranje-zastave bilboard-dizajn brand brendiranje-vozila brendiranje

Pin It

Comments are closed.