Pronađite slona

05 September 2015 | logo dizajn | Tags:

logo-dizajn-izrada

Pronađite slona u logotipu advokatske firme

Smešteni u Mumbaju u Indiji, Siril Amančad Mangaldas su advokatska firma koja zapošljava više od 600 pravnika i postoje već skoro 100 godina. Prilikom skorašnje reorganizacije korporativni advokat Siril Šrof je bio na čelu projekta rebrendiranja, što je dovelo i do novog, na tipografiji zasnovanog, logotipa. Dizajn novog logoa potpisuje Interbrand. Logotipi advokatskih firmi su obično dosadni, a ovde nam je pažnju privuklo firmino objašnjenje procesa nastanka njihovog novog obeležja:

„Deo logotipa koji formira „zlatni prsten“ simbolizuje jedinstvo i beskonačnost. Zlatna boja predstavlja tradiciju, briljantnost i uspeh. Mudrost, integitet, dostojanstvo i ambicija su kvaliteti oličeni primenom ljubičaste boje. Ovo čini srž našeg logotipa i našeg identiteta. Narandžasta u slovu „C“ oslikava toplinu i prijateljstvo. Izbor fontova je takav da oni svojim spajanjem stvaraju oblike. C,A i M su spojeni unutar zlatnog prstena simbolišući tesno isprepletene odnose između firme i klijenata. Pored razigranosti slova i boja ovaj dizajn donosi i element iznenađenja – spojena slova čine slona unutar kruga. Slon predstavlja snagu, inteligenciju i dugovečnost, kvalitete zbog kojih je firma toliko vredna našim klijentima. Kroz slona Bog Ganeša blagosilja sve buduće firmine poduhvate.“

Biće da je poprilično cool imati slona zaštitnika, a Ganeša je sasvim odogovarajuće božanstvo za ovu priliku, budući da je poznat kao onaj koji uklanja prepreke. Ipak pronaći slona u ovom logotipu i nije baš tako jednostavno. Surla bi trebalo da bude onaj produžetak na slovima? A slovo M predstavlja trup i stopala? Šta je onda ova tačkica? Sve sugestije su dobrodošle.

Pin It

Comments are closed.