Poziv za prijavljivanje: dieline nagrade za 2016. U oblasti potrošačkih proizvoda i dizajna ambalaže

25 March 2016 | dizajn ambalaze

logo-dizajn-dieline1

 

 

Dieline sajt je osnovan 2007. i postao je renomirana platforma za industriju ambalaže i sve koji su u nju uključeni. Nastavio je sa širenjem na programe brendiranja i pakovanja u okviru HOW Design Live conference, uvodeći i takmičenje sa nagradama. Sada, u svojoj sedmoj godini, Dielene nagrade su postale svetski rašireno takmičenje posvećeno najboljim dizajnerskim ostvarenjima u ovoj industriji.

 

 

Prijavljene radove procenjuje grupa eksperata dokazana na polju poznavanja strukture pakovanja, dizajna, brendiranja i potrošačkih proizvoda. logo-dizajn-dieline2
Ove godine će biti podeljeno ukupno 36 prvih, drugih i trećih nagrada u 12 kategorija, u skladu sa kreativnim potencijalom, tržišnom primenom
i inovativnim pristupom ponuđenih rešenja. Ostale nagrade uključuju one za Najbolji rad na na izložbi, Održivo pakovanje, Izbor urednika, Studio godine i
Neenah Packaging nagradu, posvećenu najboljoj upotrebi papira među pristiglim radovima.

 

Svi radovi dizajnirani, proizvedeni ili lansirani u maloprodaji u periodu od 1.12.2014-31.12.2015. imali su pravo prijavljivanja do 10.02.2016.
Više informacja je dostupno na Dieline Awards site, a evo nekih od pobednika iz 2015. godine.

 

 

logo-dizajn-dieline3

 

Nagrada: Najbolji rad na izložbi / Ime: Gin Rawal

Trebalo je da kreiramo imidž za džin proizveden u malom pogonu pod imenom „Pesca Salada“, u Barseloni. Zahtev je bio da radimo na različitim slikama od onih koje obično srećemo u supermarketima, a da imaju nešto zajedničko sa mestom nastanka proizvoda. Veza je obezbeđena davanjem kontinuiteta morskim temama, koje su direktno povezane sa imenom i karakterišu dekoraciju.

logo-dizajn-dieline4

Nagrada: Izbor urednika / Ime: The Adventurous Blend of William Whistle

Brif: stvoriti ime, brend identitet i pakovanje za ekscentričnog trgovca engleskim čajem i kafom, koji je proputovao svet. Koncept je trebalo da istakne egzotične ukuse iz celog sveta, uklapajući najbolja otkrića iz prošlosti sa najboljim ekspertizama današnjice. Brend je personifikovan likom Vilijama Vistla, čije ekspedicije za pronalaženje kvalitetnih sastojaka predstavljaju razigranu interpretaciju  klijentovih sopstvenih putovanja. Vizuelno, dizajn je inspirisan viktorijanskom erom i željom za putovanjem, i izražava strast brenda ka ukusima i otkrićima.

logo-dizajn-dieline5

Nagrada: Održivo pakovanje / Ime: Naturally Clicquot II

Naturaly Clicquot Paper Foam pakovanje je dizajnirano u bliskoj saradnji sa Veuve Clicquot. Ovo pakovanje će pomoći rashlađenoj boci da ostane hladna sledeća dva sata, a reciklabilno je zajedno sa papirom. PaperFoam masa je sastavljena od industrijski dobijenog krompirovog skroba, napravljena je na bio-bazi i kompostabilna je.

logo-dizajn-dieline6

Nagrada: Neenah Paper / Ime: Marle Todd Candle Packaging

Najmoćniji i najprepoznatljiviji zaštitni znak svakog proizvoda u maloprodaji je dobro dizajnirano pakovanje, koje privlači i oduševljava željene kupce. Uključivanjem složenih detalja i luksuzne završne obrade dajemo proizvodu život, balansirajući vanserijski dizajn sa praktičnim i inovativnim dizajnerskim metodama. Designed by PRADO STUDIO.

logo-dizajn-dieline7

Nagrada: Prvo mesto za bezalkoholna pića / Ime: Nongfu Spring – Premium Mineral Water

Proizveden za high-end hotele, barove i restorane, ovaj dizajn je morao da prenese poruku o kvalitetu vode i da ispriča priču o jedinstvenom podzemnom izvoru u podnožju Changbai planine, u vulkanskoj regiji na granici Kine i Severne Koreje.

logo-dizajn-dieline8

Nagrada: Prvo mesto za pivo, prevrele napitke i duvan / Ime: Karhu

Direktan prevod imena brenda je medved, što je i bila inspiracija za rešenje. Nova boca obuhvata ono što je u samom srcu ovog brenda – samopouzdanje i unutrašnju snagu medveda. Ukorenili smo ikoničnu oznaku upečatljivo je klešući tokom izrade boce, što dodaje taktilnost i iznova jača muškost ovog brenda.

logo-dizajn-dieline9

Nagrada: Prvo mesto za mlečne proizvode, začine, ulja, dodatke i soseve / Ime: FoodsCross

Ovaj grčki med se razlikuje od ostalih po svojoj izuzetno visokoj koncentraciji zrna polena majčine dušice (80%). Redak prirodni proizvod nastao u ekolokški osvešćenom procesu, namenjen je ponudi u numerisanim i označenim vazama. Logo dizajn je razvijan kao pažljivo sparivanje krstastih slova (ime brenda) sa slikama pčele, koje je radio međunarodno poznati ilustrator Si Scott. Izdužena staklena posuda je pokrivena u svom gornjem delu, gde su prikazani elementi brend identiteta i relevantne informacije, na način koji dozvoljava sintezi specifikacija i kolekcionarskih podataka da bude jasno vidljiva, čak i kada je poklopac skinut. Crna, bela i crvena dominiraju rešenjem kao alternativna referenca na farmaceutsko – kozmetički jezik.

Pin It

Comments are closed.