Ponuda facebook-a – Oglašavanje na kartama

16 March 2016 | Ilustracije

logo-dizajn-facebook1

 

Takmičenje u budžetima izdvojenim za reklamu između velikih kompanija kao što su Google, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest i Facebook je vođena korisničkim podacima. Dani pokretanja kampanje, sa malo osećaja o efektu koji će biti postignut su gotovi, podaci su prikupljeni i kreirani su profili svih kompanija. Činjenica da sajtovi koji se bave pretragom, kao i društvene mreže, rade veoma vredno u prikupljanju podataka za oglašavače i agencije, nije nimalo iznenađujuća.

 

 

 

Facebook je našao uspešan način za reklamiranje, u formi seta karata za igru, koje je dizajnirala agencija “Human After All” iz Londona. Na svakoj karti se nalazi ilustracija i podaci vezani za sam Facebook i namenjeni korisnicima Facebooka. Više od 1000 setova je distribuirano u Evropu, Bliski Istok i Afriku, uz Francusku, Italiju, Spaniju, gde su distribuirani alternativni setovi sa drugačijim ilustracijama.

 

Dobar deo karata je dat Facebooku za slanje klijentima. Na džoker kartici se nalazi adresa ” insights.fb.com  ” (Facebook IQ sajt) kojom Facebook poručuje da uvidom u taj sajt, uz pomoć istraživanja širom sveta, može pomoći marketarima i oglašavačima da bolje razumeju ljude na osnovu godina, lokacije, vremena, uređaja koje koriste i na osnovu još mnogo faktora. Sve u svemu, pogledajte sajt, čak iako niste oglašavač, čak iako niste korisnik Facebooka.

 

 

logo-dizajn-facebook3

logo-dizajn-facebook2

logo-dizajn-facebook8

logo-dizajn-facebook7

logo-dizajn-facebook6

logo-dizajn-facebook5

logo-dizajn-facebook4

Pin It

Comments are closed.