O redizajnu logotipa Kashi-a

logo-dizajn-kashing

 

Osnovan 1984, Kashi se bavi proizvodnjom hrane na biljnoj bazi, naročito žitarica, butera, grickalica. Kompaniju su pokrenuli muž i žena, dok je 2000 godine Kashi kupio Kellog. Uprkos tome Kashi je 2014 godine nastavio da radi nezavisno, sa kapitalom od 500 miliona dolara i na taj način je postao najpoznatiji proizvođač prirodne hrane. Kashi je nakon toga predstavio novi logotip i dizajn ambalaže, koji je dizajnirao Jones Knowless Ritchie.

 

 

logo-dizajn-kashing1

logo-dizajn-kashing2

 

 

Logo je ostao manje više isti, samo je malo popravljena čitljivost i funkcionalnost. Kao logotip (stari ili novi), nije preterano zanimljiv i inovativan, samo je serifni, i završava se slovom I, koji je nalik na broj 1.

 

logo-dizajn-kashing3 logo-dizajn-kashing4

 

 

logo-dizajn-kashing5

 

logo-dizajn-kashing6

 

 

Na slici ispod je prikazana ambalaža, koja je odrađena prilično dobro i jasno. Ambalaža izgleda jasno i jednostavno.

 

 

logo-dizajn-kashing7

 

 

logo-dizajn-kashing8

 

logo-dizajn-kashing9

 

logo-dizajn-kashing10

 

logo-dizajn-kashing11

 

 

Prethodna ambalaža je bila solidna, ali nije bilo ničega prepoznatljivog zbog toga. Novo pakovanje je neverovatno jednostavno, uzdržano sa velikim detaljima, fotografijama proizvoda, velikim logotipom i uredno ažuriranih informacija. Oni su uspeli da trend sa belim prostorom i sadržajem, slikama proizvoda, izgleda više prefinjeno.

 

logo-dizajn-kashing12

logo-dizajn-kashing13

logo-dizajn-kashing14

 

Sve u svemu, pakovanje i oglasi, su zanimljiv spoj, koji kada je adekvatno uređen dizajn koji čini da proizvodi izgledaju jako ukusno i prirodno. Od promena bi imali koristi od novijih logotipa, ali može da se razume da brend želi da održi neki određeni nivo kvaliteta.

 

Pin It

Comments are closed.