O novom logotipu i identitetu Vevo-a

logo-dizajn-vevo1

 

Osnovana 2009 godine od strane produkcijske kuće Sony Music Entertainment i Universal Music Group-a, Vevo je muzička platforma u okviru koje se nalazi više od 230000 video spotova, kako studijskih, tako i koncertnih. Vevo danas ima impresivnih 18.7 milijardi pregleda mesečno. Prošle nedelje Vevo je predstavio novi vizuelni identitet dizajniran od strane dizajn studija iz Brooklyn-a koji se zove Violet Office.

 

 

logo-dizajn-vevo2

 

Saopštenje za javnost – “Danas je značajan dan u istoriji Vevoa kao kompanije, s obzirom da kompanija kreće još ambicioznije sa novim dizajnom i dugoročnim rastom kao ciljem. Ovaj plan se sastoji od inicijativa iz tri oblasti poslovanja.

Brend – Kao što smo osvežili Vevo, naš cilj je da postavimo umetnike i njihov sadržaj i prvi plan i učinimo centralnom tačkom našeg vizuelnog prisustva. Ova strategija će se manifestovati u svemu, od logotipa do muzičkog video materijala, kao i franšiza kao što su Vevo Presents, Vevo Lift i Vevo DSCVR.”

 

logo-dizajn-vevo3

 

logo-dizajn-vevo3

 

logo-dizajn-vevo4

 

O starom dizajnu logotipa i kompletnog identiteta koji je predstavljen 2013 može se reći da je bio dopadljiv.  Bio je redak slučaj zakrivljenog italic simbola, što je bio smeo pokušaj kreiranja simbola koji će privući pažnju korisnika. Međutim, logično je da zakrivljen oblik i dodatne bolje i živopisna paleta boja vremenom postanu naporni, dosadni, a samim tim i frustrirajući za korisnike. Pogotovo je teško raditi sa ovakvim logotipima – teško ih je centrirati, pozicionirati i generalno raditi sa njima u digitalnom svetu. Sa novim logotipom neće biti muka. Ovaj logo je beserifan, slova e i o su kružnog oblika i uklapaju se sa ravnim v. Ni više – ni manje od onog što je neophodno da logotip bude oštar.

 

logo-dizajn-vevo7

 

Kratak pogled na aplikaciju su u redu. Ništa uzbudljivo.  Primetan je novi trend na vizit kartama, sa totalnim minimumom informacija gde je sve uniformno. Najbolji primer identiteta je novi web sajt koji je obojen u crno i belo sa jednostavnom tipografijom. Sada izgleda više kao Spotify, nego kao Youtube i to je korak napred i u estetskom smilu i u prezentovanju muzike. Takođe je upotrebljeno malo boja, što daje mogućnost sadržaju da utiče na dizajn i obezbeđuje boju.

 

 

logo-dizajn-vevo8

 

logo-dizajn-vevo9

 

logo-dizajn-vevo10

 

logo-dizajn-vevo11

 

logo-dizajn-vevo12

 

logo-dizajn-vevo13

 

 

Takozvani sub – brendovi su jednostavna ekstenzija logoa i identiteta, neki su mnogo ličniji nego drugi, neki su u više u vezi sa sistemom od drugih, ali su svakako temelj za neke druge dodatke.

 

logo-dizajn-vevo14

 

logo-dizajn-vevo15

 

Na kraju tu je i uvođenje nekih apstraktnih umetničkih radova koji ilustruju različite žanrove koje možete pregledati. Oni su potpuno proizvoljni i nepovezani ni sa čim što ima smisla. Neki, geometrijski apstraktni obrasci se nalaze u tim radovima, ali su, uz pomoć trikova u skladu. Sve u svemu, stari identitet je imao više prepoznatljivosti od novog, ali novi, moderniji najavljuje neke nove dane za Vevo

Pin It

Comments are closed.