O novom logotipu Della

logo-dizajn-dell1

 

 

Ovaj logotip je objavljen ove godine, a zvanično predstavljen ovog meseca. Dell Technology je nova kompanija, deo grupe Dell. Dell je osnovan 1984 godine, poznat po proizvodnji tehničke robe. Od svog osnivanja, Dell je postao jedna od najvećih tehničkih korporacija na svetu. EMC je osnovan 1979 godine i predstavlja najvećeg svetskog provajdera za skladištenje podataka. Zajedno danas Dell i EMC čine jednu od najvećih korporacija, sa 140000 zaposlenih i nude širok spektar proizvoda. Nova kompanija Dell Technologies je “roditeljska” kompanija Della. Dizajn i strategiju je radila kompanija iz New Yorka Brand Union.

 

logo-dizajn-dell2

logo-dizajn-dell3

 

logo-dizajn-dell4

 

 

Originalni Dell logo je bio je maintream simbol, sa velikim, iskošenim slovom E. Tokom 2010 godine, logotip je redizajniran, reklo bi se efikasno, simbol je stavljen unutar kruga. S obzirom na svoje poreklo neverovatno je da novi logotip izgleda toliko dobro. Nova debljina slova je učinila gustinu ovog logotipa savršenog, tako da on izgleda dobro na svim veličinama. Tako da možemo da zaključimo da je redizajnom, izvučen maksimum iz ovog logotipa.

 

logo-dizajn-dell5

 

logo-dizajn-dell6

 

 

logo-dizajn-dell7

 

logo-dizajn-dell8

 

Dell Technologies i Dell EMC logotipi su vratili simbol u krug i učinili logotip jednostavnim, sa sanserifni fontovima izgledaju iznenađujuće dobro. Korporativno, ali dobro, čitko i efektno.

 

 

Uopšteno, nikad nismo smatrali Dell mernom jedinicom za dobar dizajn, ali ovaj redizajn predstavlja korak napred za njih i prezentaciju njihovog brenda i samouverenost njihovom identitetu.


Comments are closed.