Novi zaokruženi Pitney Bowes logotip

04 February 2015 | logo dizajn

cena logo dizajna

Za pet godina će firma Pitney Bowes proslaviti 100 godina od osnivanja. Od prvobitne posvećenosti nalaženju rešenja za poštanske sisteme, izrasli su u lidera u modernim oblastima poslovanja kao što su menadžment informacija, location intelligence, customer engagment, slanje pošiljki i globalna elektronska trgovina. Iznenađujuć je podatak da je firma u skoro vek dugoj istoriji koristila samo dva logotipa. Najskorija izmena logoa desila se ne tako bliske 1971. godine. Četiri decenije su dug put za bilo koji logotip i bilo je očigledno da je vreme za prelazak sa uglastog analognog rešenja na ono koje je u rezonanciji sa kompanijskim ulaskom u digitalni svet.

Rezultat je poprilično neuobičajeno rešenje agencije Future Brand, sa serijom koncentričnih krugova prekinutih slovima P i B. Prstenovi-krugovi se preklapaju na delikatan način. Iz prethodnog logotipa je zadržana ideja linija koje polaze iz centralne tačke, dok na celom rešenju nema niti jednog pravog ugla. Upotreba inicijala firme je podsećanje na prvi logotip iz 1930. godine.

Mark Lautenbah, predsednik i CEO u Pitney Bowes kaže: „Proširili smo oblast našeg poslovanja u pravcu rastućih tržišta, uključujući digitalnu trgovinu i softver, istovremeno nastavljajući da unapređujemo naš osnovni biznis u oblasti poštanskih i transportnih usluga. Naša nova brend strategija i identitet ne pokazuju samo ko smo trenutno, već i kuda smo se zaputili u budućnosti.“ Vreme će pokazati koliko je u pravu, a novo rešenje je vidljivo i na kompanijinom nedavno osveženom web sajtu.
cene logoa

Pin It

Comments are closed.