Novi logotip i identitet za The Rail Park

logo-dizajn-rail-park1

 

Osnovani 2010 godine, sa prvobitnim imenom Prijatelji Rail Parka, Rail Park je neprofitna organizacija koja ima misiju da napravi park dužine 3km, sa stazom za rekreaciju u Filadelfiji, pored koje će biti postavljeni eksponati vezani za železnicu. Park bi se sastojao od tri dela i obuhvatao 10 različitih naselja i pokrivao 50 gradskih blokova. Novi identitet za ovu organizaciju će biti dizajniran od strane lokalne agecije Smith & Diction.

 

logo-dizajn-rail-park2

logo-dizajn-rail-park3

logo-dizajn-rail-park4

 

Prethodni logotip je dizajniran 2013 godine i uklopio se u trend korišćenja slova X u logotipima. Zajedno sa pratećom tipografijom, logotip je lep, ali nije upečatljiv i lako se zaboravlja. Novi logotip je dobar, živahan, radostan, pametna kombinacija dva stabla i železničke pruge. Logotip je samim tim jako efikasan u komunikaciji sa korisnicima i odmah izdvaja dva ključna elementa – šumu i železničku prugu. Prateći simboli su dobri i lepo se uklapaju.

 

logo-dizajn-rail-park6

 

Skundaran logotip je odlilčan kao grafika koja podržava i ojačava ideju paralelnih traka na šinama. Postoji još nekoliko ideja koje je sprovela agencija Smith and Diction.

 

logo-dizajn-rail-park5

 

logo-dizajn-rail-park7

 

logo-dizajn-rail-park8

 

logo-dizajn-rail-park9

 

logo-dizajn-rail-park10

 

logo-dizajn-rail-park11

 

logo-dizajn-rail-park12

 

logo-dizajn-rail-park13

 

logo-dizajn-rail-park14

 

 

Identitet i ostale ekspresije logotipa otkrivaju da je u toku razvoj jednog neverovatnog projekta i da će to biti lep park. Logotip budi uzbuđenje, iščekivanje kod korisnika. Sve u svemu identitet savršeno komunicira cilj organizacije, a majice, tašne, bedževi i mape imaju neke tople vibracije i sigurno će se dopasti korisnicima.

Pin It

Comments are closed.