Novi logotip i identitet za Cornware

Logo-Dizajn-cornware1

 

Osnovan 2007, Cornware proizvodi širok asortiman jeftinog, ekološkog, biorazgradivog posuđa, napravljenog od materijala napravljenog od prvenstveno kukuruza. Njihovi tanjiri, kutije za jelo, činije za supe su sličnih cena kao plastično posuđe, različitih su boja i biorazgradive nakon 90 dana. Nedavno je Cornware predstavio novi logo i identitet koji je dizajnirala agencija iz Budimpešte koja se zove DekoRatio.

 

 

Logo-Dizajn-cornware2

 

“Naš zadatak je da kreiramo prirodni, cool i sexy identitet za brend, koji uključuje pamtljive i karakteristične simbole za Cornware tako da se ljudi mogu odmah povezati i prepoznati naš proizvod. Da bi smo postigli ovaj cilj, koristimo svele boje, umesto možda prikladnijih boja peska, braon i zelene, koje se povezuju za proizvode koji su povezani sa reciklažom. Kao logotip, odabrali smo leptir, koji reprezentuje prirodu i lako se pamti. Tipografiju čine jaka slova, koja se mogu videti na tanjirima i ostalom posuđu”

 

Logo-Dizajn-cornware3

 

 

Stari logotip nije bio bas najbolji, nije izgledao inovativno niti stilski dobro. Novi logotip je mnogo bolji na jedan apstraktniji način i svakako je prijatniji za same korisnike. Ova nova kombinacija možda ne vrišti “biorazgradivi tanjiri”, ali bar pokazuje da kompanija radi nešto jednostavno i društveno korisno.

 

Logo-Dizajn-cornware4

Logo-Dizajn-cornware5

 

Logo-Dizajn-cornware6

Logo-Dizajn-cornware7

Logo-Dizajn-cornware8

 

Ono što se nama dopada kod ovog projekta više od logotipa je način na koji su učinili svoj proizvod uzbudljivim. Brošura je verovatno najuzbudljiviji deo proizvoda i verovatno najbolja brošura koju ćete ikad videti. Nije to umetnost sa strane dizajna, ali je sve to dosadan proizvod učinila zanimljivim i još važnije učinilo da sve to izgleda kao da kompanija koja stoji iza njega brine o načinu na koji predstavlja proizvod.

 

Logo-Dizajn-cornware9

 

Logo-Dizajn-cornware10

 

Logo-Dizajn-cornware11

 

Logo-Dizajn-cornware12

 

Pin It

Comments are closed.