Novi logotip i identitet za CBBC

logo-dizajn-cbbc1

 

 

Osnovan 1985 godine, Dečiji BBC (Childrens BBC) je TV kanal u vlasništvu BBCa, namenjen deci od 6 – 12 godina. CBBC je počeo da radi i na programiranju i montaži video materijala. U njihovoj ponudi se nalazi razvoj i programiranje komedija, drama, animacija, vesti, reklama i uglavnom su proizvedeni u Velikoj Britaniji i njen sadržaj je dostupan na mobilnim i web platformama. Prošle nedelje je CBBC predstavio novi identitet i redizajniran logotip.

 

 

logo-dizajn-cbbc2

 

 

Ovaj redizajn je na društvenim mrežama izazvao mnoge negativne reakcije. To iznenađuje dosta, pogotov zato što se radi o kanalu za decu, od 6-12 godina. Ne možemo da zamislimo kako bi tek bio iskritikovan prethodni logotip, kada bi sad bio predstavljen. Nije loš prethodni logotip, ali čudna tipografija koju on sarži bi lako mogla biti okarakterisana kao – nečitljiva.

Novi logotip se nama dopao. Mnogo. Teži je za čitanje, ali je prepoznatljiv i dete od 6 do 12 godina će ga prepoznati. CBBC tipografija je napravljena od jednostavnih geometrijskih oblika sastavljenih u monogram u obliku slova C, koji je već korišćen ranije. Naš omiljeni deo logotipa je slovo B, uz pomoć koga je izbegnuto ponavljanje prilikom skrolovanja logotipa. Logotip je jednostavan, dizajn je hrabar, šarenolik.

 

logo-dizajn-cbbc3

 

 

 

Logotip može imati različite interpretacije, baš kao i većina logotipa na TVu – Neki su uspešniji od drugih jer logotip nije čitljiv, pa možda i neće biti prepoznatljiv svakom. Dopada nam se zakrivljeni zarez na slovu B, koji služi kao vizuelna strelica koja ima za cilj da istakne informacije. Sve u svemu, logotip je veoma prikladan i pošto ciljnu grupu čine deca do 12 godina, očekivana je određena nezrelost u dizajnu. Tako da iskreno nismo sigurni zašto je ovaj logotip dobio negativne ocene od korisnika.

Pin It

Comments are closed.