Novi logotip i identitet za Another Place

logo-dizajn-another-place1

 

 

Osnovani 2012 Another Place je studio za izradu igrica za mobilne telefone iz Londona. Osnovao ih je tim koji stoji iza X-Boxa. Za sada su objavili dve igrice “Dragon Dinga”, koja na Itunesu ima visoku ocenu 4.5 i Battlehand. Da bi se i logotip poklopio sa novim igricama, dizajniran je novi od strane londonske agencije Proxy, a dizajner slova je Rob Clark.

 

 

logo-dizajn-another-place2

logo-dizajn-another-place3

logo-dizajn-another-place4

 

Prethodni logotip je izgubljen u prostoru i zarobljen u vremenu u kom je bio šarmantan, u 60im godinama prošlog veka. Prethodni logotip je sadržao neke starinske elemente i nekako je bukvalno prezentovao ime brenda. Najveći problem je što se igrice odvijaju u svemiru, pa na taj način može izneveriti očekivanja korisnika koja su zasnivana na logotipu. Novi logotip je dobar, malo je dvosmislen jer je implementirano ime, pa samim tim ostavvlja malo prostora za nagađanje korisnika. Tipografija je odlična, pravilno osenčena i u potpunosti konzistentna sa samim brendom.

 

logo-dizajn-another-place6

logo-dizajn-another-place7

logo-dizajn-another-place8

logo-dizajn-another-place9

logo-dizajn-another-place10

logo-dizajn-another-place11

logo-dizajn-another-place12

logo-dizajn-another-place13

logo-dizajn-another-place14

 

 

U aplikacije se ponavaljaju logotipi, posebno oni gde su isečeni delovi logotipa i koji sadrže mnogo apstraktnih efekata. Sve u svemu, novi logotip je lep, nosi novi identitet, naravno uz podršku novih igrica i likova. Logotip za kompaniju koja se bavi dizajnom igrica, koji ne sadrži napadne animacije, dramatične stroboskopske bljeskove, je osveženje.

Pin It

Comments are closed.