Novi logotip i identitet Future Finance-a

logo-dizajn-future-finance1

 

 

Future Finance – Najveća evropska agencija koja obezbeđuje kredite za studente u Velikoj Britaniji i Nemačkoj, čija vlada nema sredstava da pokrije troškove visokog obrazovanja. Future Finance olakšava pristup obrazovanju kroz svoju platformu, uz pomoć koje oni daju kredite mnogim studentima, koji ne bi mogli da dobiju kredite od banaka. Future Finance daje kredite u iznosu od 1000$ do 40000$, kojim bi studenti otplaćivali troškove studija i života, sa rokom do 10 godina nakon diplomiranja.

 

Studenti, uprkos velikim rokovima za otplatu kredita, mogu uplaćivati i više i na taj način smanjivati dug i kamatu. Krediti nude i grejs periode od po tri meseca, koji daju studentima mogućnost da budu fleksibilni u slučaju gubitka posla. Future Finance je autorizovan od strane odgovarajućih finansijskih organa.

 

Stari logotip, je bio toliko loš da je bio simpatičan. Čak i kad bi nam dali kredit sa 0% kamate, takav logotip nije ulivao poverenje. Novi logotip je čudan. Postoji neka hladnoća u njemu, od izbora futurističkog fonta da izgleda kao deo korisničkog interfejsa neke robotičke aplikacije. Da se razumemo, font je lep, samo je čudan za agenciju koja se bavi kreditiranjem. Zatim tu je uvođenje akrila – spojenih oblika koji su realno izraženi kroz fotografije i ponekad vektorski. Vizuelno, to izgleda lepo, ali utisak je da nije na svom mestu. Konačno, najjači negativan utisak je deformisan font, prikazan na poslednje dve slike, koji izgleda neprijatno. Sve u svemu, previše agresivno. Mi smo prvi koji podržavaju smelost, ali u ovom slučaju se smelost nije isplatila.

 

logo-dizajn-future-finance2

logo-dizajn-future-finance3

logo-dizajn-future-finance4

logo-dizajn-future-finance5

logo-dizajn-future-finance6

logo-dizajn-future-finance7

logo-dizajn-future-finance8

 

logo-dizajn-future-finance10

logo-dizajn-future-finance11

 

Pin It

Comments are closed.