Novi logo i identitet za Deliveroo

logo-dizajn-deliverooo1

 

Osnovan 2013 godine u Londonu, Deliveroo je kompanija koja se bavi pružanjem usluga dostave, koji sarađuje sa restoranima i dostavlja njihovu hranu kupcima. Njihovo ime je, kako je objašnjeno, povezano sa kengurima koji su protektivne, pozitivne životinje, jako su brze i imaju torbu koja simbolizuje nošenje i dostavljanje stvari. Deliveroo posluje u više zemalja, među kojima su Velika Britanija, Holandija, Francuska, Nemačka, Belgija, Španija i još mnoge druge. Prošle nedelje, kompanija je predstavila novi logotip, čiji je autor Design Studio, agencija iz San Franciska

 

logo-dizajn-delivero-logo1

 

 

logo-dizajn-delivero-logo2

 

logo-dizajn-delivero-logo3

 

 

Pretdodni logotip je bio bukvalni prikaz kengura koji drži torbu za dostavu i kao takav predstavlja sve činjenice koje dokazuju da kompanija nije bila inovativna. Novi logotip je potpuno suprotan. Prikaz kengura nije očigledan – ali sada ime Deliveroo i logotip su dovoljni da se može naslutiti čime se kompanija bavi. Nove ikonice su lepe, a i ne otkrivaju sve odmah, već je potrebno malo razmisliti i povezati ime i logotip, shvatiti da je “Roo” zapravo kengur.

Oblik kengura je neobičan, hrabar i uprkos malo nejasnom obliku, angažuje korisnike. U simbolu je odstupljeno od klasičnih sans-serif elemenata, tako da je sam logotip na svoj način ekscentričan. Takođe konstrukcija ikone je prijatna, svi uglovi su pod 90 stepeni, broj uglova je deljiv sa 6, poravnanja su jaka.

 

logo-dizajn-delivero-logo5

logo-dizajn-delivero-logo6

logo-dizajn-delivero-logo7

logo-dizajn-delivero-logo8

logo-dizajn-delivero-logo9

 

Glavna primena brenda je na uniformama vozača, koji su postali najveći ambasadori brenda, slično kao kod FedExa ili DHLa. Kombinacije boja su odlične, posebno dobre za bezbednost vozača, a takođe su vesele, duhovite i zabavne.

 

logo-dizajn-delivero-logo10

logo-dizajn-delivero-logo11

logo-dizajn-delivero-logo12

logo-dizajn-delivero-logo13

logo-dizajn-delivero-logo14

 

 

 

Razvijanje ilustracija može biti estetski lepo, kao kada su klip artovi pomešani sa emoji stikerima. Međutim evidentno je da u distribuciji i reklamiranju hrane, ovakve slike nemaju mnogo veliku ulogu. Razumljivo je da svi žele da vide ukusnu hranu, ali iz Deliverooa nisu želeli da postanu revija hrane, već fokusirani na njihovu primarnu delatnost a to je – dostava. Fotografije su odlične i zajedno čine jedan grafički prijatan identitet, čak i sa nekim iznenađenjima koja su ponudili.

 

 

Pin It

Comments are closed.