Novi logo grada Mineapolisa

12 March 2015 | logo dizajn | Tags:

logo firmi

Stanovnici Mineapolisa u Minesoti su doslovno opkoljeni vodom. Na samo da grad leži na obe obale velIkog i moćnog Misisispija, već je dokle vam pogled seže okružen jezerima, barama, močvarama, vodopadima i potocima. Stoga i ne iznenađuje podatak da je Mineapolis svoje ime dobio spajanjem reči „mni“, što je reč Dakota Sijuksa za vodu, i grčkog „polis“, što označava grad. Uz ime obično ide i odrednica „Grad jezera“.


Do skorijeg datuma logotipi gradova su tipično sadržavali elemente izvučene iz njihove istorije ili geografije. Međutim poslednjih godina smo svedoci udaljavanja od ovog trenda u korist jednostavnijeg, više tekstualnog pristupa, koji se samo ovlaš oslanja na gradsku istoriju i geografiju. Ovakav pristup je više „moderan“ i „business-friendly“. Primeri za to su logotipi gradova Chesterfield i Cape Town, dok je Halifax otišao dalje i u potpunosti se odrekao svoje istorijske povezanosti sa okeanom.
Na sreću predloženo rešenje za novi logotip Mineapolisa nije otišlo toliko daleko. Naglašavajući ime grada i slogan, novi logotip je zadržao i dinamičan obojeni brod. Prethodna verzija logoa je bila već trideset godina u upotrebi i očito nije bila digital friendly. Odbor koji je odlučivao o redizajnu je naglasio da je „…javnost znala i prepoznavala postojeći logotip decenijama, i budući da je tako on je snažno povezan sa našom organizacijom. Stoga je osvežavanje logotipa bilo najbolje rešenje“. Želimo im srećnu plovidbu.

Pin It

Comments are closed.