Novi logo države Viktorije obećava najbolje od svega

victoria-logo

Nameće se pitanje da li je pri izradi novog brend identiteta za neki region bolje pristupiti na miran nepretenciozan način, ili pokušati da se dosegne visok cilj sa hiperbolom? Australijska država Viktorija predstavila je svoj novi identitet koji uključuje njen glavni grad Melburn, praćen sloganom „Najbolje od svega“. Najbolje? Od svega?


Viktorija je verovatno prijatno i živopisno mesto, ali da li baš može da se na takav način poredi sa velikim svetskim metropolama i njihovom ponudom? Ovaj ton se ponavlja i u pratećem video materijalu iz koga saznajemo da je Viktorija „svetska klasa“. Obično onaj ko to mora da naglasi i nije baš svetska klasa.

Cilj ove inicijative bio je da „pomogne plasmanu ponude Viktorijinih vrednosti, poput različitih regiona, ekonomske snage, raznolikosti kulture i događaja svetske klase, u Australiji i u svetu.“ Designworks i Ogilvy Australija su dobili 220.000 $ za kreaciju novog logoa koji je zadržao veliko V iz prethodnog dizajna, ali je eliminisao zvezdice potekle sa australijske zastave. Novi logo je kamen temeljac celokupnog marketinškog i turističkog poduhvata vrednog 20.000.000 $, što bi prema rečima premijera Viktorije Danijela Endrjusa trebalo da predstavlja: „fundamentalni zaokret u načinu na koji privlačimo investicije, poboljšavamo službe i stvaramo nova radna mesta“. Vreme će pokazati koliko je ovo uspešna zamisao.

logo-izrada

victorialogo2

Pin It

Comments are closed.