Novi identitet nacionalne aviokompanije Er Srbija

04 August 2013 | logo dizajn | Tags:

Logo nacionalne aviokompanije Er Srbija, delo je srpskog dizajna,  a osmislila ga je studentkinja grafičkog dizajna Tamara Maksimović iz Novog Sada.  Novi brend će nositi ime zemlje, kao i crvenu, plavu i belu boju  nacionalne zastave iz Beograda u svet, rečeno je nakon potpisivanja sporazuma o strateškom partnerstvu Etihada i Jat ervejza, koji je promenio ime u Er Srbija.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miroslavljevo Jevanđelje kao inspiracija za logo Er Srbije

Mlada dizajnerka je, istražujući istoriju shvatila, da je za vreme srednjeg veka, u periodu pre Turaka, Srbija u doba Nemanjića i cara Dušana bila jedna od najvećih sila u Evropi. Logo je osmišljen na osnovu Miroslavljevog jevanđelja i Dušanovog zakonika, motivi i ilustracije su odatle, kako navodi mlada autorka ovog novog logotipa.  Ona ih je ukomponovala i napravila moderan logo dvoglavog orla.

Evo nekih primera ukrasa na krasnopisu, molitvama, oko crkvenih prozora:

Manastir Lepavina

Manastir Lepavina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulaz u crkvu Svetog Đorđa na Banovom brdu

Ulaz u crkvu Svetog Đorđa na Banovom brdu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tamara je takođe odgovorna i za spoljašnji izgled aviona. U osnovi je beo, dok je rep aviona u crvenoj i teget boji.

brendiranje aviona

brendiranje aviona

 

 

 

 

 

 

 

 

“ Na zastavi je boja plava, ali je zbog kontrasta i izgleda logotipa izabrano da bude teget, jer bolje izgleda. Avion je s druge strane ostao beo, zato što beli avioni uglavnom predstavljaju prestiž i luksuz. Ideja je bila da se uradi u kraljevskom stilu, a takav će biti enterijer aviona”, otkriva mlada dizajnerka.

Trenutno radi na redizajnu unutrašnjosti aviona, sedišta, uniformi, avio-karata. O detaljima ne želi još da priča, ali obećava iznenađenja i sjajna rešenja. Ona je nakon završenih studija na Akademiji umetnosti, za svoj diplomski izabrala upravo da radi “Jat ervejz”. Rad koji je objavila na internetu bio je njena ulaznica za posao sa “Etihadom”.

 

Pin It

Comments are closed.