Novi identitet brenda Dospuntos

logo-dizajn-dospuntos1

 

 

Osnovan ove godine, Dospuntos je španska agencija za nekretnine koja obećava da će raditi drugačije, fokusirana na neku novu generaciju vlasnika stanova. Počeli su sa dve zgrade, jedna blizu Madrida, a jedna blizu La Korunje, sa ciljem prodaje 2000 stanova svake godine do 2019, a nakon toga je cilj povećati prodaju na 7000 stanova u celoj Španiji. Na logotipu je glavni element, koji može biti zanimljiv onima koji ne govore španski – Ime Dospuntos znači “Dve tačke”, što je znak interpunkcije. Nov identitet je dizajnirala agencija iz Madrida – Brand Union

 

 

 

logo-dizajn-dospuntos2

 

Dvotačka je pametan izbor za odabir imena firme i kompanija je tu pametno odabrala s obzirom na značenje ovog simbola – svaka rečenica počinje sa njim, svako navođenje nečijih misli. Logotip sa prvim slovom O koje se pomera do drugog slova O, ostavljajući slovo D uslovno rečeno usamljenim je malo kontroverzan, jer je malo nečitljiv i nejasan, ali je rađen pod pretpostavkom da će čitaoci biti pametni i shvatiti o čemu se radi. Radi se o logotipu koji će čitaocima izmamiti osmeh, zato što predstavlja vizuelizaciju radosti i sreće. Osim što je ovo rešenje hrabro, može se reći da je logotip sjajan i da je ovo još jedan primer gde geometrijski beserifni font služi svrsi i doprinosi boljoj čitljivosti logotipa.

 

logo-dizajn-dospuntos3

logo-dizajn-dospuntos4

logo-dizajn-dospuntos5

logo-dizajn-dospuntos6

 

 

Identitet predstavlja geometrijsku, spratnu grafiku i uprkos tome što je relevantno, nedostaje malo sofisticiranosti u tom rešenju. Nekako je malo neubedljivo, kao da postoje zidovi, ali ih zapravo nema, ima okvira ili ih možda nema. Uvođenje serifa može poboljšati ceo izgled, ali je za sada izbor dizajnera bio da ceo izgled bude pomalo grub.

 

 

logo-dizajn-dospuntos7

logo-dizajn-dospuntos8

logo-dizajn-dospuntos9

logo-dizajn-dospuntos10

logo-dizajn-dospuntos12

logo-dizajn-dospuntos13

 

 

Grafika u kancelariji pokazuje posvećenost sistema, sistem tipografije je serifni. Generalno, logo i paleta boja su ubedljive, ali je prilikom dizajna aplikacija ili preterano sa dizajnom ili su dizajnirane u nekom pogrešnom pravcu. Sve u svemu, ovo nije loše, viđali smo i gore, samo bi još bolje bilo da su poveli računa u svim elementima dizajna o tom jakom utisku koji odaje logotip.

Pin It

Comments are closed.