Najveći logo dizajni za mesec april 2014

 

Bacimo pogled na najveće logo dizajne prošlog meseca, uključujući Brut i Lipton Ice Tea.

Kao kreativci, mi smo stalno u nastojanju da reinterpertiramo svet u nove i vizuelno uzbudljive načine. Ipak, takođe možemo biti konzervativni i često imamo refleksnu reakciju na nešto novo.

 

Dakle, na dan kada je pokrenut logo dizajn poznatog brenda, prve reakcije budu obično negativne. Nakon nekog vremena, kada novi dizajn bude već viđen u akciji, to može biti drugačija priča.

Ovde ćemo se osvrnuti na najveće nove dizajne i redizajniranje za ovaj mesec: kroz malo osveženu perspektivu, šta sada mislite o njima?

 

 1. Brut

 logo dizajn

 

 

 

 

 

Novi logo dizajn inspirisan sportskim timovima.

 Sa ciljem da se razvija Brut identitet i pakovanje koje će se progurati među sadašnjim potrošačima, novouspostavljenog   ‘The Essence of Man’ , kao današnji brend za mene, New York je zasnovao kreativnu agenciju Beardwood, kako bi pomogao Brutu da uvede novi logo dizajn.

Oni objašnjavaju “ Naša evolucija logotipa ima smeli štit, inspirisan sportskim ekipama, koja predstavlja muškost i modernu evoluciju onoga što je to zapravo značilo. Čisti i isklesani fontovi, isporučuju efikasnost i funkcionalnu predanost, dopunjeni su zelenom bojom koji je osnovni kapital ovog brenda.

 2. Lipton

 logo-dizajn-lipton

 

 

 

 

 

 

Novi Loptonov log je čistiji i lakši za čitanje

Posle 40 godina u poslu, Lipton je poslednji put svoj izlgled osvežio pre više od 12 godina. Ovog meseca su izbacili novi logo dizajn u Muppets promo reklami, gde se odmah vidi da je brend čistiji i ima oštriji izgled.  Dok nova tipografija omogućava čitljivost, neki tvrde da dizajn suviše liči na Lays logo. Šta vi mislite o tome?

 

 3. Birds Eye

 logo-dizajn-birdseye

 

 

 

 

 

 

Da li je potrošnja bila vredna novog Birds Eye logotipa?

 

Ovog meseca Birds Eye je potrosio 60 miliona funti širom Evrope, kako bi potrošaći videli njihov logo dizajn od 2007 kako se vraća u novom svetlu. Pokrenut od strane  Havas Worldwide i dizajniran od strane JKR, Food of life kampanja, ima za cilj da bude šampion prave hrane i načina na koji je pravi ljidi konzumiraju i druže se između obroka.

Novi dizajn vidi kapetana kako potpuno nestaje, a crvena marka je ponovo uvedena. Brend takođe, utostručava svoju digitalnu potrošnju, i podešen je da pokrene novi digitalni hub, karakterišući sadržaj kako što su ideje obroka, hrane i pića.

 

4. Reebok

 logo-dizajn-reebok

 

 

 

 

 

Reebok je imao samo dva velika logo redizajniranja u prošlosti

 Posle skoro 30 godina istog logo dizajna, sportski gigant Reebok je izbacio potpuno novi logo.

Napravljen od strane brending agencije Les Milles, novi dizajn ima za cilj da ohrabri obične ljude kako bi upražnjavali sport.

Reebok-ov direktor marketinga Matt O’Toole kaže : “ To je poziv za sve nas da uzmemo učešća u borbi protiv samozadovoljstva , namenjenog običnim ljudima a ne samo super zvezdama i vrhunskim sportistima.”

 

 5. V-air

 dizajn-logoa

 

 

 

 

Logotip se oslanja na azijsku ljubav prema Kawaii stilu

Nešto ranije ove godine, Transasia Airways je najavila lansiranje prve tajvanske low-cost kompanije V-air, koja bi trebalo da počne da leti preko gradova u severnoj Aziji u 2015. godini.  Ovog meseca je predstavila svoj novi logo dizajn preko svoje Facebook stranice.

Oslanjajući se na azijsku ljubav prema kawaii stilu, kombinujući ljupkost iz crtanih filmova sa širokim očima detinje nevinosti, dizajn takođe prati aktuelni logo trend u skrivenom značenju.  

 

 

Pin It

Comments are closed.