Najbolji logotipi sportskih zvezda

26 January 2015 | logo dizajn | Tags:


Kada je Endi Marej nedavno predstavio svoj novi logotip mnogi su primetili neugodnu sličnost sa vrstom dizajna korišćenom u doba Trećeg Rajha. Ovaj pristup bi takođe odgovarao i nekom hevi-metal bendu ili modnom brendu kao što je BOY, s obzirom na njihovo dosadašnje flertovanje sa sličnim asocijacijama.
Dok su slova A i M dovoljno jasna, pogledajte opet broj 77. Očigledno je Marej osvojio vimbldonski pehar sedmog dana sedmog meseca, čime je postao prvi muški Britanac kome je to uspelo u poslednjih… pa recimo 77 godina. Seventy Seven je takođe ime njegove agencije, zadužene za ovakve stvari i vođenje njegove karijere i poslovnih interesa. Den Kaldervud, dizajn direktor u Aesop Agency, koja je kreirala dizajn Marejevog logotipa, kaže da je u pitanju „Jednostavan i upečatljiv dizajn, sa heraldičkim elementima koji podsećaju na njegovu dominaciju na terenu“. Ostalo nam je nejasno koji su to heraldički elementi.
Ponukani ovim otkrićem potražili smo još primera ličnih logotipa u službi velikih sportskih imena. Tenis, košarka i golf su sportovi u kojima je ova pojava uobičajena, tako da je izbor napravljen pretragom tih sportskih oblasti.


Andy Murray

Roger Federer


Rafael Nadal
cena-logotipa
Novak Djokovic

Jack Nicklaus “The Golden Bear”

Greg Norman “The Great White Shark”

Tiger Woods

Shaquille O’Neal

Nike Air Jordan “Jumpman”

LeBron James

Carmelo Anthony

Russell Westbrook

Kyrie irving

Kevin Durant

Deron Williams

Pin It

Comments are closed.