Najbolji dizajni logotipa u toku maja ove godine

02 June 2014 | logo dizajn | Tags: ,

Kratak pregled dostignuća na polju dizajna i redizajna logotipa u aprilu 2014, uključujući Netflix i Indiegogo

Posmatranje sveta na nov i vizuelno uzbudljiv način, iznova i iznova, je kreativna osobina. Mada i kreativcima se dogodi da na promene odreaguju maltene refleksno konzervativno. U trenutku kada novi logo familijarnog brenda ugleda svetlost dana, prve reakcije su obično negativne. Kada se utisci malo slegnu, novi logotip dobije šansu da prodiše, i dođe vreme za sasvim drugačiju priču. U sledećim redovima ćemo razmotriti pet aprilskih poduhvata na polju dizajna i redizajna, sa sada već dovoljne udaljenosti, uz očuvanu svežinu gledišta.
1. Netflix

dizajn-logoa

Stari Netflix logotip je uprošćen zarad modernijeg izgleda.

Sveže, suptilno pojednostavljeno, izdanje Netflix logoa premijerno je predstavljeno na trejleru za novu sezonu serije „Orange is the new black“. Uklanjanje senki sa fonta dopustilo je sprovođenje modernog, minimalističkog dizajna. Koja verzija vam je draža?

2. Indiegogo

logo-redizajn

Novi dizajn Indiegogo logotipa.

Indiegogo je još uvek relativno mlada kompanija, posluju od 2008. godine, a njihov sajt slovi za prvi i originalni crowdfunding poduhvat na webu.

„Naš logo predstavlja misiju kompanije koja posluje u direktnom kontaktu sa korisnicima, sa idejom da demokratizujemo proces finansiranja i pružimo priliku ljudima širom planete da podrže ono što smatraju bitnim“ je njihovo objašnjenje redizajna.

logo-dizajn

Stari dizajn Indiegogo logotipa

Naglašavajući širinu, dubinu i bogatstvo sopstvenog ekosistema, logo nam predstavlja novu kampanju prilikom svakog refresh klika.

 

3. Halifax

logo-dizajn-halifax

Novi Halifax logo je svedeniji.

Otkriven je novi dizajn logotipa kanadskog grada Halifaksa, ranije poznatog i kao HRM. „Bilo koja novina vas izvodi izvan uobičajene zone udobnosti. Novom logotipu morate pružiti vreme da biste se navikli na njega“, reči su Fila Otoa, Revolve Inc CEO.

logos

Stari Halifax logo ima tradicionalniji prizvuk.

„Snaga logoa koji smo preporučili leži u njegovoj jednostavnosti, što samo po sebi predstavlja smelost“, njegov je zaključak.

 

4. North Korean Space Agency

logo-dizajn

„NADA“ logo je predstavljen na obeležavanju prve godišnjice

Obeležavajući prvu godišnjicu rada svoje North Korea´s National Aerospace Development Administration, komunistički režim je predstavio novi logotip. Sličnost sa NASA logotipom je više nego primetna.

 

5. Florida State

logo-design

Neki od zaljubljenika u državu Floridu nisu najsrećniji sa novim logotipom.

Novi dizajn logoa za Florida State football team uskomešao je strasti tvrdokornih navijača. Bliska saradnja sa Nike dizajnerskim timom rezultirala je razvojem izgleda koji verno predstavlja tradiciju i uzbudljivost današnjeg Seminole američkog fudbala, sa ciljem da timski dresovi budu simbolički još povezaniji sa floridskim Seminole plemenom, uz očuvanje prepozatljivog „iconic look-a“.

Pin It

Comments are closed.