Najbolji dizajni logotipa u toku maja ove godine

Kratak pregled dostignuća na polju dizajna i redizajna logotipa u maju 2014, uključujući Disney i Vimto

Posmatranje sveta na nov i vizuelno uzbudljiv način, iznova i iznova, je kreativna osobina. Mada i kreativcima se dogodi da na promene odreaguju maltene refleksno konzervativno. U trenutku kada novi logo familijarnog brenda ugleda svetlost dana, prve reakcije su obično negativne. Kada se utisci malo slegnu, novi logotip dobije šansu da prodiše, i dođe vreme za sasvim drugačiju priču. U sledećim redovima ćemo razmotriti osam majskih poduhvata na polju dizajna i redizajna, sa sada već dovoljne udaljenosti, uz očuvanu svežinu gledišta.

1.Disney Channel

 

 

 

 

 

 

NOVI LOGO: Slova dolaze do izražaja

Disney Channel je tokom maja predstavio javnosti svoj novi logo putem svoje međunarodne TV mreže – u pitanju je radikalna promena u odnosu na dosadašnji identitet. Na prvi pogled izgleda nam da se radi o čisto tipografskom logotipu, u okviru koga je silueta Miki Mausa jedva primetna, za razliku od starog rešenja u kome je dominirala.

 

 

 

 

 

 

 

 

STARI LOGO: puno boja i snažni grafički elementi

 

2. Batman vs. Superman

 

 

 

 

 

 

Zvanični logo filma 

Iako je premijera najavljena tek za maj 2016. godine Warner Bros je već obelodanio dizajn logotipa za novi film Zaka Snajdera – Batman vs. Superman: Dawn of Justice. Novi logotip neće preterano iznenaditi obožavaoce. U pitanju je, manje ili više, logotip koji se pojavljivao na ekranima u toku prošlogodišnjeg ComicCon-a u donekle mutnijoj varijanti. Sve u svemu očito je da će film nastaviti mračne tonove postavljene u Kristofer Nolanovoj trilogiji o Mračnom Vitezu.

 

3. Google

 

 

 

 

 

Google je pomerio svoje „g“ za jedan piksel nadesno, dok je „l“ spušteno za jedan piksel 

„Kerning“ je ono što može da napravi razliku između estetski zadovoljavajućeg i uznemirujuće groznog rešenja. Takođe spada i u 10 zapovesti tipografije, naravno ako je ispravno urađen. Google se nikada nije prepuštao dremanju na lovorikama, stoga je samo osam meseci nakon redizajna logotipa preduzeo korake ka dodatnom poboljšanju.

4. Instapaper

 

 

Novi logotip je prvi „pravi logo“ za ovu aplikaciju

Od svog osnivanja 2008. godine Instapaper je stekao popularnost kao korisna aplikacija uz čiju pomoć je moguće sačuvati web stranice i kasnije ih čitati na nekom od uređaja. Imena uključena u izradu novog logotipa su Kris Sowersby i Justin Van Slembrouck. Predstavnik Instapaper-a  je prilikom predstavljanja novog logoa između ostalog rekao da je ovo njihov prvi „pravi logo“, dodajući da su sva ranija rešenja zapravo bila serifni ispis firminog imena.

5.Fiat/ Chrysler

 

 

 

 

 

 

 

Fiat i Chrysler udruženo predstavljaju svoju snagu novim uglađenim logotipom

Lideri auto industrije udružili su se da bi potrošačima ponudili jasno definisan brend u segmentu minivan ponude. Početkom maja predstavljeno je uglađeno rešenje koje predstavlja ovu strategiju. Izbor fonta možda nije po svačijem ukusu, ali sigurno prenosi poruku o snazi brenda, što su ove firme i želele.

 6.Codeacademy

dizajn logoa

 

 

 

 

 

 

 

Novi i stari logotip, jedan iznad drugog

Onlajn edukativna platforma za programiranje je od 2011. godine kada je startovala uspela da stvori zajednicu od preko 24 miliona korisnika.

Novi zaštitni znak konstruisan je iz dva karakteristična dela koja prenose poruku o osnovnim vrednostima kompanije. Nalazeći inspiraciju u programerskim rešenjima reč „code“ smeštena je u okvir ili polje koje jasno poručuje o čemu se radi u ovoj platformi. Polje može biti iskorišćeno za tipografski ispis, programerski simbol ili ikonicu.

 

7.Vimto

 

 

 

 

 

 

Novi Vimto logotip uronio je u zabavnu stranu gaziranih napitaka

Novi logo za Vimto gazirane napitke rezultat je saradnje sa Springetts Brand Design. Napravljen je sa ciljem da podstakne isprobavanje i češću kupovinu ovog pića. Inspirisan sloganom „Seriosly mixed up fun“ logo je dizajniran da „kipi“ sa pakovanja. Zasigurno privlači poglede potencijalnih mušterija željnih osveženja.

 

 

 

 

 

Stari Vimto logo imao je solidne oivičene 

8. Intel

logo design

 

 

 

 

 

 

 

Za svoj novi logotip Intel je kreirao sopstveni font 

Veoma suptilan redizajn logotipa je ujedno i pametan poslovni potez u trenutku kada sve više korisnika sadržajima na mreži pristupa putem mobilnih uređaja. Tehnološki gigant je dizajnirao sopstveni font, Intel clear, čija svrha je veća čitljivost na ekranima mobilnih uređaja. Radove potpisuju kuće Red Peak i Dalton Maag.

redizajn loga

 

 

 

 

 

 

 

Stari Intel logo je bio za nijansu manje čitljiv na ekranima mobilnih uređaja 

Pin It

Comments are closed.