Simbol Mediteranskih igara 1979

18 April 2016 | brendiranje

Prve Mediteranske igre, održane su u egipatskom gradu Aleksandriji 1951 godine, a poslednje u turskom gradu Mersinu 2013 godine. Ovaj sportska manifestacija se održava na svake 4 godine, po ugledu na Olimpijske igre.

 

logo-dizajn-mediteranske-igre1

 

Autor dizajna je Boris Ljubičić 1976 godine, u kome se nalaze tri prstena koja simbolizuju Evropu, Aziju i Afriku – tri kontinenta oko Sredozemnog mora (po ugledu na pet olimpijskih prstena koji simbolizuju pet kontinenta). Plava boje je simbol Sredozemnog mora, sa prstenjem koje je na dnu spušteno u vodu.

 

logo-dizajn-mediteranske-igre2

 

“Simbol je simetričan prikaz tri uniformna kružna elementa koji čine jednu celinu. Kako su svi elementi simetrični sa vertikalnom osom i leva polovina se ogleda u desnoj, ceo simbol sadrži osam šest polovina. Gornja polovina kružnog elementa može biti nacrtana šestarom, dok je donja polovina, koja je u vodi, malo komplikovanija za crtanje” (citat iz priručnika).

 

logo-dizajn-mediteranske-igre3

logo-dizajn-mediteranske-igre4

logo-dizajn-mediteranske-igre5

logo-dizajn-mediteranske-igre6

 

Maskota igara je bila Mediteranska foka pokazuje veću uzdržanost, nego drečave maskote kakve viđamo na sportskim događajima u poslednje vreme.

 

logo-dizajn-mediteranske-igre7

logo-dizajn-mediteranske-igre8

 

 

Pin It

Comments are closed.