Logotip Budimpešte kao kandidata za Olimpijske igre 2024 godine.

20 April 2016 | brendiranje

logo-dizajn-budimpesta1

 

Kao što verovatno znate, gradovi koji su se kandidovali za domaćine Olimpijskih igara, moraju ispuniti čitav jedan niz kriterijuma, među kojima je i grafički program, koji uključuje i logotip. Za letnje Olimpijske igre 2024 kandidovalo se 4 gradova – Los Anđeles, Pariz, Rim i Budimpešta. Prva tri grada su prikazala svoje logotipe ranije. Svi oni su se držali već oprobanog recepta – Pariz se oslanja na Anfelovu kulu, u Rimu su dizajnirali logotip u obliku sportske arene u bojama italijanske zastave, dok je iz Los Anđelesa stigao atleta anđeo obasjan suncem.

 

 

logo-dizajn-budimpesta2

 

 

Došao je red da konačno iz Budimpešte predstave svoj logotip. Logotip je delo lokalne agencije Graphasel, koja je proglašena za pobednika, nakon čak 7 krugova. Na prvi pogled, logotip podseća na više raznobojnih konfeta, ali zapravo predstavlja upotrebu nekoliko simbola grada domaćina i olimpijskih prstena.

Jedan od elemenata je voda, asocirajući na reku Dunav koja protiče kroz grad. Crni lik koji se nalazi u centru predstavlja građevinu logo-dizajn-budimpesta3
Szabadság Szobor (građevina slobode). Ceo logotip je lepo urađen, ali modularni sistem, napravljen oko prstenova, je bez sumnje vrhunac.

 

 

 

 

 

logo-dizajn-budimpesta4logo-dizajn-budimpesta5 logo-dizajn-budimpesta6 logo-dizajn-budimpesta7 logo-dizajn-budimpesta8 logo-dizajn-budimpesta9

Pin It

Comments are closed.