logo dizajna Absolut Vodke

06 March 2014 | logo dizajn | Tags: ,

Absolut Vodka je odlučila da odustane od par stvari, a sve u službi novog logo dizajna.  Da li vam se dopada njen novi izgled?

 

 

 

 

 

 

Logo za Absolut Vodku

Novi Absolut Vodka logo u službi minimalističkog izgleda

 

Neki od najbolje kreiranih logotipa na svetu ikad, su takođe jedni od najminimalističkijih. Oslobodivši se od bilo kakvih suvišnih detalja  ili gužve, dizajni su prepoznatljivi na prvi pogled. Absolut Vodka je odlučila da ide tim putem redizajniranja, za svoj logo, što minimalnijeg izgleda.

 

Sa novom tipografijom, logotip sada jednostavno glasi  ’ Absolut’  , posle koga sledi tačka.  Ostavljajući  ’ zemlja Švedske’ i  ’vodka’ aspekte po strani,  ovaj logo će sada biti gospodar identiteta kompanije.  Globalni direktor strategic dizajna Absolut-a Anna Kamjou je rekla: ’ Brend je postao tako ikonički, da nam nije više neophodan trolinijski logo da bi se sprovodio.’

 

dizajn-logoa

 

 

 

 

 

 

 

 

Strari Absolut Vodka logo izašao je sa mnogo više teksta.

 

Uklanjanjem ’zemlja Švedske’ i  ’vodka’ , stavljamo fokus na najvažniji deo brenda,  Absolut. Sama reč, ne samo što znači perfekciju, potpunu i krajnju, već takođe znači otvorenost, beskonačnost i neograničenost.

Pin It

Comments are closed.