Logo dizajn – Najbolje od najgoreg

21 January 2014 | logo dizajn | Tags: ,

Logo definiše brendove, koji stvaraju korporativne slike, jer logotipi su ono što spaja ljudski um i stvara asocijacije. Razmislite o  Coca-cola, Nike ili Mc Donalds, koju sliku imate na umu? Njihove logotipe. Veliki logotipi nikad neće dozvoliti svojim potrošačima da zaborave brend: oni traže da se izabere jedan proizvod preko alternative, ljudi imaju tendenciju da se drže za nešto poznato, nešto što nas dovodi do pozitivne asocijacije.

 pogresna logo dizajn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Logo dizajn je pošao naopako

Dok implementacija efikasnog logotipa može postaviti firmu prema uspehu, suprotno od toga je takođe moguće. Kada spoljni input nije okupljen oko procene prototipova logotipa, dizajneri mogu propustiti velike korake, a rezultat može biti katastrofalan. Evo 10 primera pogrešnih koraka kako potencijalno logotipi mogu upropastiti korporativne reputacije.

 

Komislija mladih katoličke crkve  Archdiocesan

Ovaj logo je razvijen 1973. i osvojio je nagradu od strane Art direktor kluba, u Los Anđelesu. Ovaj primer pokazuje kako se percepcija može podesiti van vremena, u skladu sa novim generacijama, koje stvari pregledaju mnogo durgačije od svojih prethodnika.

 logo dizajn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kudawara apoteka

Nije potrebno nikakvo objašnjenje zašto je ovaj logo apoteka Kudawara stekao toliku pažnju javnosti. Ovo vas ostavlja da se pitate šta vas čeka iza ovih vrata.

 dizajn logotipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KidsExchange

Pravilna veličina slova i prostor između  reči, mogao je da sačuva ugled kao i veliku sramotu ove kompanije.

dizajn logoa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mega Flicks

Mnogi kupci bi se mogli zamisliti dvaput pri ulasku u prodavnicu Mega Flicks, nakon čitanja ovog logotipa.  Lekcija koju treba naučiti: Koristite pažljivo fontove da ne biste žalili zbog rezultata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arlington pedijatrijski centar

Arlington pedijatrijski centar sigurno dobija neželjeni publicitet kada je u pitanju ovaj logo dizajn koji je zaista otišao neverovatno u pogrešnom pravcu. Dok centar zaista može zaposliti divne lekare, javnost će zauvek negirati usluge zbog ovog tragičnog logotipa.

greska u dizajnu logoa 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Junior Jazz Dance Class

Crno-bela slika u ovom logotipu neželjeno stvara optičku iluziju. Počinjete da se pitate da li je ovo dens centar za mlade ili zabavni klub za odrasle.

greska u logo dizajnu

 

 

 

 

 

 

 

Institut Estudios Orientais

Ovaj logo je trebalo da prikaže žute zgrade na suncu, ali jednostavna upotreba dve crne linije na krovu zgrade, stvaraju sasvim drugačiju sliku.

 

dizajn logotipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Office of Government Commerce (Trgovinska Kancelarija Vlade)

Čak i jednostavn upotreba tri slova može da stvori logotip koji će generisati u sebi sav bes javnosti. Rotiranjem logotipa za 90c u smeru kazaljke na satu, iznenada se pojavljuje sasvim drugačija slika. Najnesrećnija stvar ovog logotipa je ta što je agencija još uvek koristi.

 

logo-logos

 

 

 

 

 

 

Stomatološka klinika

Nakon realizovanja ovog logotipa, stomatološku kliniku sada verovatno u šali nazivaju “ full servis” praktičara.

logo-logotip

 

 

 

 

 

 

 

The Computer Doctors 

Ovaj logotip ne bi bio tako loš da miš ne izgleda kao… pa, uostalom pogledajte fotografiju i sami donesite sud.

 logo doktor

 

 

 

 

 

 

 

 

Iako može izgledati komično da vidite ove nesrećne logo kreacije, i razmisliti o tome kako njihovi tvorci nisu predvideli tragično tumačenje, morala bi se naučiti vredna lekcija. Logo može narušiti ugled kompanije ili napraviti pauzu u radu same kompanije. Ovi primeri takođe pokazuju značaj u alternativnim tačkama gledišta, o logo  prototipovima brenda, pre nego što se implementira brend.

Da biste izbegli ovu zloupotrebu kreativnosti kao grafički dizajner, držite se osnovnih principa grafičkog dizajna, pridržavajte se uputstava koje pružate svojim klijentima, i tražite savet o prototipu pre nego što ga pošaljete u javnost.

Sledeći ove savete, vi ćete izbeći da se vaši dizajni pridruže redovima ovih logotipa koji su krenuli naopako.

 

Pin It

Comments are closed.