Lexmark otkriva novi logo dizajn

30 May 2015 | logo dizajn | Tags: ,

Interim_LEX_Primary_Logo_Large_CMYK

novi Lexmark-ov logo

Dobro poznati proizvođač Laserskih štampača Lexmark otkrio je rešenje za novi logo dizajn i branding. Kada se uporedi sa starim logotipom (Lexmark-ovim crvenim dijamant motivom umetnutim u slovo A), novi zeleni zatvarač je velika razlika od starog dizajna, što se jasno vidi na slici.

Lexmark-stari-logo

stari Lexmark-ov logo

Novi logo, kazu, snima nastavak evolucije kompanije.

Danny Molhoek generalni direktor i generalni menadžer UK/Ireland za Lexmark, objašnjava da je prethodni logo u obliku dijamanta imao za cilj da izazove jasnoću i trajnost.

45

„Zelena paleta boja odaje živahnost i pristupačnost“

Interim_LEX_Primary_Logo_Large_CMYK

Usvajanjem zatvarača, novi dizajn pokušava da nam predstavi proširene mogućnosti. Ovo simbolično proširenje kako kaže Molhoek ogleda se kroz sopstvenu evoluciju kompanije. Lexmark je osnovan 1991 godine, kada se IBM odrekao proizvodnje velikog broja hardvera uključujući i štampače. Od tada do danas, Lexmark sebe vidi kao radikalno drugačiju kompaniju.

42

Ovaj totalni zaokret od crvenog ka zelenom mnogi dizajneri na blogovima su negativno prokomentarisali, kao nedovoljno pamtljivo i nezanimljivo. Narocito je prokomentarisano obrnuto slovo X koje je u novom dizajnu. Neki novi dizajn čak porede i sa ikonicama koje se mogu naći na stokovima, koje možete kupiti za desetak dolara. Tako je uvek sa inovacijama koje dolaze. Ali kad malo bolje pogledate logo dizajn Lexmark je sjajan! I u boji i crno beli izgleda moćno. Videćete na slici ispod kako sjajno izgleda ceo korporativni identitet. Kako je izbrendirano vozilo itd.

41

Mi se nećemo baviti tolikim kritikama, nećemo ni porediti ova dva logotipa. Jedino što možemo da kažemo, da Lexmark želi iz njima znanog razloga da promeni i osveži svoj brand time što se uopšte ne plaši da će novo ruho oslabiti njihovu kompaniju. Naprotiv hrabro idu u borbu sa novim trendovima i novim načinom razmišljanja, koje bi trebalo da prate i naše kompanije.

 

svetleca reklama

Pin It

Comments are closed.