Instagram otkriva novi logo dizajn

17 July 2013 | logo dizajn | Tags:

Ako očekujete drastičnu promenu, bićete razočarani, ali ljubitelji spore evolucije će se jako obradovati nakon ažuriranja logotipa ove aplikacije.

Novi Instagram logo je više fluidan i na prvi pogled prepoznatljiv.

logo-dizajn

Najnoviji trend logo dizajna je da se kreira jednostavno, ulagujući i više profesionalno, u službi brendiranja. Takav slučaj je Instagramov novi logo , koji je nedavno dizajniran.

Prethodni logotip , na osnovu Bilabongovog pisma (Billabong), sada izgleda nezgrapno u poređenju sa ovim. To je evolutivna ispravka, zadržavajući pogled, odmah je prepoznatljiv. Instagram natpis, sa novim izgledom deluje lakše i poslovnije , ali da li je on izgubio deo svoje uvijene forme u tom procesu?

Dizajner Mackey Saturday je dao uvid u proces, kao što možete videti na slikama ispod. Saturday kaže, na svojoj Dribbble strani : ” Imao sam priliku da radim sa fantastičnim timom u kreiranju novog logotipa za Instagram. Uvek je jako važno da dizajn odražava sve ono što mi odrasli znamo i volimo u vezi sa Instagramom, dok kreiramo logotip koji će biti više prefinjeniji, izdržljiviji, pa tako i pozicioniran brend za proširenje. ”

” Gledajući prošlost, koja će inspirisati budućnost, ovaj natpis nas povezuje sa nostalgijom, od koje je Instagram i sačinjen, održava važan karakter originalnog pisma, i stavlja brend na jedinstven i istaknuti položaj , kako u sadašnji , tako i u budući pejzaž. ”

Pin It

Comments are closed.