Google je predložio nove Emoji smajlije koji će bolje predstaviti žene

16 June 2016 | Ilustracije | Tags: , ,

logo-dizajn-emoji1

 

Naša ljubav prema emoji smajlijima nema granica. S obzirom da je upotreba istih značajno porasla, postalo je jako bitno osigurati da njihova upotreba neće ojačati već prisutne stereotipe ili se odraziti na našu kulturu. S obzirom da se u poslednje vreme daje akcenat na ravnopravnost žena i njihovo sve veće prisustvo u društvenom životu, bitno je da i emoji smajliji isprate tu ravnopravnost žena.

 

 

Google je pokrenuo inicijativu tako što su predložili dodavanje 13 novih emoji smajlija, koji pokrivaju oblasti poljoprivrede, industrije, zdravstva, tehnologije, poslovanja. Kako google kaže “bez obzira šta gledate i gde gledate, žene sada dobijaju priznanje kao nikada do sada. Nije li vreme da emoji smajliji isprate taj trend i da ženama da bitnu ulogu u svim životnim segmentima. Ukoliko uzmemo u obzir da su žene najveći korisnici emoji smajlija, cilj je da ova inicijativa pokrene pitanje jednakosti”.

 

Ravnopravnost žena i muškaraca je još uvek osetljiva tema. Prema istraživanjima muškarci zauzimaju 82% pozicija u konsaltingu, 78% su zastupljeni na liderskim pozicijama, jasno je da je potrebno rešavati mnoge stvari koje su naizgled bitnije od emotikona. Na slici ispod ćemo vam prikazati neke emotikone, pa možete pogledati i videti o čemu se radi.

 

 

logo-dizajn-emoji2

Pin It

Comments are closed.