Dizajnerski tim novog verizon logoa kaže da im je cilj bio fleksibilnost, a ne pametovanje ili razmetanje

verizon-novi-logo

Google nije jedini brend koji je promenio vizuelni identitet ovih dana. Verizon je upravo ušao u ring redizajniranja, prikazujući nam svoj prvi novi izgled u poslednjih 15 godina.

Apdejtovani logo je delo dizajnerske firme Pentagram, i predstavlja „vizuelnu izjavu koja odaje počast našoj istoriji i oslikava identitet oličen u jednostavnosti, iskrenosti i radosti“ kažu u saopštenju ovog telekomunikacionog giganta.

verzija-1

 

U ovom GIF-u vidi se poređenje stare i nove verzije

„Želeli smo da jasno damo do znanja ko smo uz neku vrstu povezivanja naše sadašnjosti sa budućim vremenima. Ovde se pre radi o evoluciji i osvežavanju nego o potpuno novom logotipu“ rekla je Kim Ancin, njihov PR predstavnik, u razgovoru za Adweek.

Osvežavanje identiteta ima smisla, budući da je Verizon prebacio svoj agencijski posao na Wieden+Kennedy ranije tokom godine, nakon što je razrađena brend strategija.

„Nije nam bila namera da logo izgleda zaslepljujuće ili da se pravi pametan“ kaže Majkl Bierut, partner u njujorškoj kancelariji Pentagrama. „U suštini smo hteli da logo obelodani svoju ulogu, budući da je sveprisutan i da pripada brendovima koji ostavljaju veliki trag, kao onaj koji ne pokušava da doprinese vizuelnom šumu koji nas okružuje.“ Bierut kaže da Verizon nije bio zainteresovan za nabavku potpuno novog logotipa, i da su smatrali da je modernizacija postojećeg najbolje rešenje.

Kao i Google, novi Verizon logo lako menja veličinu i prilagođava se po potrebi.

„Definitivno postoji neka namerna fleksibilnost ugrađena u logo“ rekla je Kim Ancin. „Nije težak za reprodukciju, tako da je to nama dostupno rešenje. Čistiji je i uredniji, i na neki način oslikava kuda smo se uputili. Radi se o tome da bi trebalo da budemo jednostavni“.

Mnoštvo kritika je već osvanulo na Twitter-u, ali to je ono što su u Pentagramu i očekivali.

„Uskoro očekujem da neko kaže kako je to njegovo četvorogodišnje dete moglo da nacrta“ kaže Bierut. „Ovim poslom se bavim već četiri decenije i naučio sam da zapravo to treba da cenim kao pozitivnu stvar. Četvorogodišnjaci mogu da nacrtaju srca, smajlije i peace znak takođe. To su veliki, univerzalno razumljivi simboli. Oni ne mogu da nacrtaju komplikovani telekom logo, a i zbog čega bi to uopšte želeli? Isuviše je nejasno šta oni u stvari misle. Ipak postoji nešto u toj univerzalnoj čitljivosti što je bilo isuviše primamljivo da bismo ga propustili“.

 

Pin It

Comments are closed.